U Hrvatskoj 27 novooboljelih od koronavirusa, umrla još jedna osoba Foto: screenshot HRT

U Hrvatskoj 27 novooboljelih od koronavirusa, umrla još jedna osoba

Varaždinske vijesti | 21.4.2020. u 14:13h | Objavljeno u Aktualno

Ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj je konferenciji za medije Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Zagrebu iznio aktualne podatke o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj za posljednja 24 sata.

- Imamo novih 27 oboljelih, što je ukupno 1.908 oboljelih dosad u Hrvatskoj. Nažalost, umrla je jedna bolesnica, u KBC-u Dubrava, rođena 1932. godine sa značajnim kroničnim oboljenjima. Ukupno je to dosad 48 umrlih osoba - rekao je Beroš.

Dosad je provedeno 26.274 testiranja, a postotak pozitivih osoba od tog broja je 7,26 posto.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osvrnuo se prelazak granice, osobito u slučajevima kad je riječ o spajanju članova obitelji.

- Prije nekoliko dana produžili smo odluku o zabrani prelaženja granice, usklađenu s Europskom unijom. Pratit ćemo zaključke na razini Europske unije, ali spajanje obitelji je jedna od iznimka, pa granični policajci omogućuju da se obitelji spoje - rekao je Božinović.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak odgovorio je na pitanje o otvaranju škola, budući da je ranije u medijima izjavio kako ne vidi problem u tome da se nastava u on-line obliku nastavi do kraja.

- Već smo govorili o mogućnostima popuštanja nekih mjera, a sve daljnje odluke ovise o epidemiološkoj situaciji. Pažljivo ćemo pratiti situaciju i napraviti procjenu rizika, a odluke donosi Vlada u suglasnosti s Kriznim stožerom - rekao je Capak, i zaključio da e-nastava teče dobro.

Označeno u