U Bobarima podignuta spomen ploča poginulom pirotehničaru Vilsonu Kulašu iz Varaždina Foto: MUP

U Bobarima podignuta spomen ploča poginulom pirotehničaru Vilsonu Kulašu iz Varaždina

M.P./Varaždinske vijesti | 12.7.2017. u 15:41h | Objavljeno u Aktualno

Iz Ministarstva unutarnjih poslova izvijestili su kako je u Bobarima, na području općine Okučani, jučer podignuta spomen ploča poginulom pirotehničaru Vilsonu Kulašu (42).

Kulaš, koji je živio u Varaždinu iako je bio rodom iz Biograda, tragično je preminuo 5. listopada prošle godine za vrijeme razminiranja minskog područja u šumi u blizini mjesta Žuberkovac, nakon iznenadnog aktiviranja protupješadijske rasprskavajuće mine PROM-1.

Spomen ploču podignuli su njegova supruga Stella Kulaš, obitelj, kolege pirotehničari i prijatelji, a ispred spomen ploče položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Nakon što je vijenac položila supruga Stella Kulaš s obitelji, vijenac je kao izaslanik Predsjednice RH položio župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić. U ime predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, vijenac je položio saborski zastupnik Stevo Culej. Kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, vijenac je položio pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut i načelnik PU brodsko-posavske Ante Zovak. Potom je u polaganju cvijeća i paljenju svijeća sudjelovao i gradonačelnik Biograda Ivan Knez te brojne kolege pirotehničari i prijatelji, a nazočili su i pripadnici Počasno zaštitne bojne.

Prisutnima se obratila supruga Stella Kulaš, rekavši da ništa nije po protokolu jer njenog Vilsona više nema te zahvalila obitelji, kolegama pirotehničarima i brojnim prijateljima koji su sudjelovali u podizanju spomen ploče, a koji čuvaju uspomenu na njega.

Prisutnima se također kratkim govorom obratio i izaslanik predsjednika Sabora Stevo Culej, koji je u ime pirotehničara naglasio da može svjedočiti istinu za sve koji obavljaju mukotrpan posao pirotehničara. Također je u kratkom vremenu s pirotehničarima spoznao sve probleme koji ih muče u radu na terenu pred čijim očima su mnogi prijatelji ginuli, a ostala neizvjesnost.

Označeno u
Galerija slika