Tradicionalno uskrsno druženje županijskih dužnosnika s članovima Društva distrofičara

V.V. | 31.3.2018. u 10:11h | Objavljeno u Aktualno

U Županijskoj palači u Varaždinu, na Veliki petak  održano je tradicionalno uskršnje druženje županijskih dužnosnika s članovima Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina. Župan Varaždinske županije Radimir Čačić i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević čestitali su članovima Udruge Uskrs te im zaželjeli mirne i ugodne blagdane.

-  Drago mi je da smo se okupili i nastavili tradicionalno druženje povodom nadolazećeg Uskrsa.  – rekao je župan te dodao kako Varaždinska županija podupire rad Udruge koja je najbrojnija Udruga na području Županije s oko 1000 članova. Važna je njihova uključenost u sva područja aktivnog suživota u zajednici, a kao posebnu temu istaknuo je prijevoz osoba s invaliditetom te pomoćnika u nastavi.

- Za projekte koje Udruga aplicira prema Europskoj uniji za bilo kakvu pomoć stavljam vam na raspolaganje našu razvojnu agenciju. – naglasio je župan Čačić.

Martinčević je pohvalila aktivan rad Udruge koja djeluje kroz nekoliko sekcija i kroz stalne edukativne radionice za članove i volontere i važne projekte koje provode za čiju su provedbu osigurana nepovratna financijska sredstva putem Europskog socijalnog fonda.  

- Vaš osobni trud i zalaganje u Udruzi su neprocjenjivi. Varaždinska županija će vam uvijek pomagati koliko je to u našoj moći, a pohvaljujem i vaše projekte prema fondovima Europske unije. Važna je sinergija Vas kao udruge i stručnog kadra i nas kao lokalne zajednice da bi se našim građanima s invaliditetom pružila maksimalna moguća pomoć i podrška – naglasila je Martinčević.

U ime  Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, županu i posebnoj savjetnici na prijemu su se zahvalile Renata Pocedulić i Nada Igrec, voditeljica likovne sekcije te članice Udruge. Zahvalile su na dosadašnjoj suradnji te naglasile kako vjeruju da će Varaždinska županija i dalje stajati uz rad njihove Udruge. Na završetku druženja članice su predale županu ručno izrađenu pisanicu i čestitku koju su izradili članovi likovne sekcije Udruge.