Tek na proljeće dogradnja varaždinske 6. OŠ? Foto: VV arhiva/Krešimir Đurić

Tek na proljeće dogradnja varaždinske 6. OŠ?

M.P./Varaždinske vijesti | 27.9.2018. u 12:02h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom na to da je projekt dogradnje varaždinske 6. OŠ „veći“ nego je prvotno bilo planirano, slijedi novi natječaj. Najavio je to prilikom današnjeg kolegija varaždinski gradonačelnika Ivan Čehok.

- Projekt je veći od procijenjene nabave, umjesto planiranih 10 milijuna kuna, iznosi oko 12,5 milijuna kuna pa će biti raspisan novi natječaj. Radovi će ići na proljeće, a moguće i ove godine ako sezona dopusti - pojasnio je Čehok dodavši da je unatoč tome sve u roku.

- Očekivali smo da će nam Vlada RH prije ljetne stanke odobriti kredit, no dobili smo ga tek početkom rujna i da smo raspisali natječaj, ne bismo mogli dići kredit. No, to je tako u velikim investicijama, tri do četiri mjeseca su normalno odstupanje - rekao je Čehok.

Dodaje da radovi na sportskoj dvorani učenicima neće smetati. Dvorana je, kaže, postavljena tako da ne smeta normalnom izvođenju nastave.

- Tu je i dogradnja škole. Idu nove tri učionice, blagovaonica, knjižnica i dvorana. Da gledamo površinu, to je pola postojeće škole. Dakle, ogromna investicija - poručio je Čekok dodavši da je nedavno prijavljena i energetska obnova 2. i 5. osnovne škole te se rezultati očekuju uskoro.