Kinezi iskazali interes za kupnju varaždinske Arene, a nude i rješenje za - balirani otpad?!

VV | 12.3.2021. u 21:48h | Objavljeno u Aktualno

Tao Li, predsjednik uprave tvrtke Tao Building & Constructions, poduzeća kojeg je lani skupa s Huanjun Yu-om pokrenuo u Beogradu, boravio je u Varaždinu sa suradnicima.

- Kineski poslovni ljudi i vlasnik tvrtke Tao Building Tao Li ovdje su došli zahvaljujući našem poznanstvu preko sporta i stolnog tenisa, a sada je sazrelo vrijeme da svoje interese pretvore u konkretnu ponude – tvrdivaraždinski sportski djelatnik Ronald Ređep, koji je u Varaždin i doveo predstavnike tvrtke registrirane za građevinske radove.

Kineski gospodarstvenici već su ranije iskazali interes za investiranje u izgradnju hotela visoke razine usluga uz varaždinsku Arenu, odnosno rijeku Dravu, a ovotjedni posjet  to je potvrdio, ali ne i samo to. Naime, osim ranijega interesa za gradnjom luksuznog hotela u blizini varaždinske dvorane Arena, Tao Li je iskazao interes za nekoliko vrlo konkretnih i velikih poslovnih ponuda.

- Među njima se izvaja interes za  kupnju ili otkupu gradske sportske dvorane Arena uz koju bi potom gradio hotel visoke razine usluge pa sve spojio u sportski hotelski kompleks koji je toliko potreban Varaždinu - navodi Ređep, dodajući da su kineski gospodarstvenici razgovarali s direktorom dvorane Arena Nevenom Buljanom koji ih je upoznao sa situacijom vezanom uz poslovanje ovoga sportskog objekta.

Ali to nije sve. Kineski je gospodarstvenik iskazao i interes da temeljito zbrine godinama sporne i nikada riješene varaždinske bale smeća.

- Upoznati smo sa situacijom vezanom uz smeće u Varaždinu. Ukoliko bismo postigli dogovor s lokalnim vlastima i dogovorili posao, našom bismo ponudom vrlo brzo cjelovito i sveobuhvatno riješili varaždinski problem 110 tisuća tona bala smeća - poručuje kineski gospodarstvenik Tao Li, dok Ređep najavljuje javnu prezentaciju, naglašavajući da tvrtka u Srbiji rješava zbrinjavanje otpada na adekvatan i vrlo učinkovit način.

Bale_1.jpg

Bale_2.jpg

Bale_3.jpg

Dvorana_Arena.jpg