Sve što se događa u gradu odsad možete pratiti na televizijskom kanalu Varaždin Info

V.M./Varaždinske vijesti | 31.8.2018. u 12:41h | Objavljeno u Aktualno

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici predstavljen je novi televizijski kanal Grada Varaždina, Varaždin Info kanal. Grad Varaždin će svojim televizijskim kanalom 24 sata na dan informirati građane, turiste i posjetitelje objavom svih važnih informacija od njihovog interesa.

Kako je na predstavljanju najavio zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, radi se o još jednom projektu koji služi za bolje informiranje građana.

- Prije mjesec dana Grad Varaždin je raspisao natječaj da stavimo u funkciju info kanal Grada Varaždina. Ponuditelj je bio Magic Net i tu smo odradili sve pripreme kako bi taj info kanal zaživio i on je danas u funkciji. Info kanal nije novost, imaju ga već neke općine i gradovi u Hrvatskoj, ali to je samo još jedan iskorak kako bolje informirati javnost o onome što se događa u gradu. Ovdje su informacije na jednom mjestu. Svaki onaj građanin koji ima trenutno uslugu od Magic Neta, odnosno od tvrtke Infrastruktura, može vidjeti na svojim TV prijamnicima još jedan novi kanal, a to je Varaždin Info kanal - rekao je Avar.

varaždin_info_kanal_3.JPG

Na današnjem predstavljanju prezentirana je i mogućnost prijenosa uživo te će se u realnom vremenu moći pratiti sve što se u gradu radi, od nekih građevinskih radova do kulturnih događanja.

- Ukupna usluga, odnosno trošak je bio procijenjen na 150 tisuća kuna. Mi ćemo nastojati da te informacije budu dostupne i ažurne odmah čim se počne nešto događati. Procjena je da u gradu Varaždinu postoji oko 10 tisuća priključaka na davatelja usluga Magic Net, tako da oko 10 tisuća kućanstava to može vidjeti. To se nastavlja na naš projekt "optika u svaki dom" i to će se prvo vidjeti na Banfici. Oni će svi moći u tom osnovnom paketu, čiji će trošak za građane biti nula kuna, moći će vidjeti taj Info kanal - rekao je zamjenik gradonačelnika.

Dodao je kako će Grad u suradnji s ostalim davateljima usluge probati dogovoriti da i oni u svoju uslugu uključe Info kanal Grada Varaždina za područje grada, ali ti pregovori tek slijede. Info kanal će biti povezan i sa šest info ploča postavljenih po centru grada Varaždina te će u svakom trenutku moći vidjeti što se događa.

Što se tiče infrastrukturnog dijela, on je kompletno kvadriran na optičkim vezama. Sve gradske lokacije su povezane optičkim vezama i pokrivaju grad i širu okolicu s tom infrastrukturom.

- Moguće se priključiti na bilo koju točku i prenijeti bilo koju informaciju, audio ili video iz bilo kojeg dijela grada putem optike. To je jedna od prednosti. Nema postavljenih kamera po gradu koje bi bile vezane uz ovo. Današnji prijenos uživo je samo demo verzija da bi se pokazala mogućnost prijenosa uživo - pojasnio je Stanisalv Magić, predstavnik Magic Neta.

- Tehnički je rješenje dosta sofisticirano, ima puno mogućnosti i naravno namjera ovog kanala je prijenos informacija u jednostavnijem obliku prema građanima. Što se tiče tehničkog dijela, dijeljenje kanala je omogućeno prema svim zainteresiranim pružateljima usluga, tako i našoj Varaždinskoj televiziji ili većim pružateljiima usluga - rekao je Magić.

varaždin_info_kanal_2.JPG