Sutra opet štrajk u svim školama, ali i objavljivanje rezultata referenduma o ponudi Vlade prosvjetara iz naše županije Foto: Krešimir Đurić

Sutra opet štrajk u svim školama, ali i objavljivanje rezultata referenduma o ponudi Vlade prosvjetara iz naše županije

IHR/Varaždinske vijesti | 18.11.2019. u 16:48h | Objavljeno u Aktualno

Kako će na kraju završiti štrajk u osnovnim i srednjim školama, teško je reći.

U utorak, 19. studenog u svim školama Hrvatske održat će se štrajk. Za vrijeme trajanja štrajka neće se organizirati redovne nastavne aktivnosti, dok će se u osnovnim školama, kao i dosad za vrijeme štrajka organizirati prihvat i pedagoška briga te ućina i ručak za učenike koji su i inače korisnici. 

Varaždinska županija dosad je izgubila šest dana nastave zbog štrajka,a sutra će biti sedmi dan. Još se ne zna kada će se krenuti s nadoknadama nastave zbog dana izgubljenih u štrajku, no ravnatelji varaždinskih srednjih škola već su ranije upozoravali kako će se dio nastave morati nadoknađivati subotama, što bi mogao biti problem zbog prijevoza učenika na nastavu, s obzirom da su veliki broj srednjoškolaca putnici. Upravo o tome bit će riječi i na sutrašnjoj konferenciji za novinare Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Varaždinske županije na Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi. Kako je najavljeno, bit će izneseni i podaci referenduma o ponudi Vlade zaposlenika iz Varaždinske žuapnije, ali i na koji način će se dalje provoditi štrajk.

Označeno u