Subota uglavnom suha, sunčana i razmjerno topla

Varaždinske vijesti | 18.5.2024. u 08:17h | Objavljeno u Aktualno

Subota će diljem Hrvatske biti najstabilniji od sljedećih sedam dana - u većini krajeva i najsunčaniji jer već od nedjelje ponovno slijedi promjenjivije vrijeme, prenosi portal HRT-a.

Tomislava Hojsak, dipl. ing.: "Subota će u Slavoniji, Baranji i Srijemu proteći sunčano, samo lokalno s umjerenom naoblakom, te većinom slabim vjetrom. Ujutro mjestimice magla i temperatura od 10 do 13 °C. Danju će porasti na 25 do 27 °C.

Sunčano će prevladavati i u središnjoj Hrvatskoj. Ujutro rijetko kratkotrajna magla, poslijepodne naoblaka dnevnog razvoja. Mjestimice će zapuhati umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 9 do 12 °C, a dnevna od 24 do 26 °C.

I na zapadu sunčana subota, uz ponešto oblaka u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Istre gdje postoji mala vjerojatnost za pljusak. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, na sjevernom Jadranu i slabo do umjereno jugo. Dnevna temperatura od 21 °C u gorju do 25 °C na obali i otocima.

U Dalmaciji još malo toplije - ujutro u unutrašnjosti od 9 do 13 °C, a na moru od 15 do 18 °C. Pritom će prevladavati sunčano, poslijepodne s umjerenom naoblakom. Puhat će umjereno jugo prema otvorenom i jako, pa će more biti malo i umjereno valovito.

Premda i na jugu Hrvatske većinom sunčano - bit će nešto više oblaka nego u ostalim krajevima. Puhat će umjereno jugo, uz obalu i južni vjetar. Dnevna temperatura od 24 do 26 °C.""Nakon kratkog predaha u subotu, od nedjelje opet nestabilno s mjestimičnom kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Izraženi bi osobito mogli biti na istoku Hrvatske i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će vrijednosti dnevne temperature zraka biti najviše.

Pljuskovi i grmljavina neće zaobići ni Jadran, osobito njegov srednji dio, gdje je i najveća vjerojatnost za pojavu nevera. Puhat će slabo i umjereno jugo, prema otvorenom moru i jako, a na sjeveru će nakratko zapuhati i bura. Dnevna temperatura bez veće promjene, a jutra malo toplija.", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a, a objavio portal HRT-a.