Što to Petrova muči? Prostitutke, nepoštenje ili - gubitak moći?

| 9.6.2017. u 11:38h | Objavljeno u Aktualno


Osebujan kakav je, vrlo rječit, ali s malo sadržaja i rezultata, bio je i danas u Hrvatskom saboru Božo Petrov, čelnik Mosta nezavisnih lista, koji je puno obećavao, ali malo toga i ostvario.

-Neću pitati vas koji sjedite ovdje, jer tko zna što ste sve morali progutati da sjedite ovdje, nego ću pitati građane je li ih sram?  Dragi građani, osjećate li se izdano? Politika je onakva kakvu je mi činimo, kakvu je biramo. Ako biramo prostitutke na izborima, onda će politika biti prostitutka. Ako biramo poštene, onda će politika biti poštena. Ali što govori naš odabir? Tko smo mi ako biramo političke prostitutke? I to je ono što se građani Hrvatske trebaju svi pitati. I trebamo podvući crtu. Nismo svi isti, postoje pošteni, i postoje prostitutke - rekao je u svom propovjedničkom stilu Petrov tijekom sjednice na kojoj se očekuje potvrda novih ministara, među kojima su i Predrag Štromar. te prof dr Blaženka Divjak, čije će imenovanje biti pravo osvježenje nakon dosadašnjeg ministra obrzovanja. 

Što to zapravo muči „poštenjaka“ Petrova, čije kolege mirno sjede i rade s nekim u kojeg nemaju povjerenja? Zar je, dakle, uistinu posrijedi nečije nepoštenje? Čije? Ili je zapravo posrijedi to što se izgubio ekskluzivitet savezništva s HDZ-om, a politička moć se preselila iz Metkovića na sjever, Varaždinsku i Međimursku županiju, jer je Most sve manje čimbenika na političkoj sceni, i to zbog svog osebujnog pristupa problemima, slabim rezultatima i dvojbenoj učinkovitosti? Zar uistinu, primjerice, nije jadno da se u sudskim postupcima govori da je najveća količina zaplijenjenog oružja u Varaždinskoj županiji zapravo iz policijskog skladišta, a bivši ministar MUP-a to nije htio ni potvrditi ni opovrgnuti, i to godinama!?

Što Petrov uopće ima protiv prostitutki? Zna se što se kod njih traži i koliko to košta. U nekim zemljama, uostalom, prostitucija je zanimanje od kojeg se isto puni proračunska blagajna, kao i svih drugih poslova, kod kojih se također dobiva nešto tek kada to što platiš.  

Ako Petrov svojim istupom želi ukazati na nešto nečasno na domaćoj političkoj sceni, onda bi trebao otvoreno reći o čemu se točno radi te svakako uzeti nešto drugo za usporedbu, a ne prostituciju i prostitutke, jer su to žene koje se trude doći do novca na najbolji način koji znaju i umiju, bez obmana i prijevara. A kako po tim stvarima tko stoji na domaćoj političkoj sceni, moglo bi se pričati i pričati. No, kako god bilo, sasvim je sigurno da odluka jedne centrističke stranke da jednom sklopi savez s „lijevima“, a drugi put s „desnima“, zacijelo nije najgore što se dogodilo na domaćoj političkoj sceni. Štoviše, to je i logično za centriste, a za Hrvatsku - posebice njezin sjever koji je bio zanemaren - moglo bi na kraju ispasti i jako dobro, ukoliko bude pameti i poštenog rada za opće dobro. Zna to, naravno, dobro Petrov, pa zato pričao kako priča, ali žalosno je da se primjedbe slične njegovima čuju čak i na sjeveru Hrvatske, koji je, zahvaljujući mudrosti i u HNS-u i naročito u HDZ-u, došao u poziciju u kakvoj nikada nije bio u svojoj povijesti, a cijeloj Hrvatskoj se otvorila šansa da se izvuče iz pukih ideoloških sukobljavanja te primi posla.