Sjednica Gradskog vijeća elektroničkim putem u Varaždinu, ali i u Čakovcu

vv | 17.7.2020. u 08:27h | Objavljeno u Aktualno

Za 13 sati sazvana je sjednica varaždinskoga Gradskog vijeća,  koja će na dnevnom redu imati prijedloge rješenja za višegodišnje gradske probleme, prije svega balirani otpad u Brezju, kao i sudske postupke vezane uz to i zemljišta. Sjednica će se održati elektroničkim putem, točnije uz pomoć alata Zoom, što u oporbi i dijelu javnosti nije dobro prihvaćeno. Štoviše, upravo su zbog takvog načina održavanja sjednice najavili okupljanje na središnjem varaždinskom trgu.

Međutim, zbog epidemiju bolesti COVID-19, dva sata ranije i čakovečko Gradsko vijeće imat će svoju sjednicu elektroničkim putem. Vijećnici će se izjašnjavati o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi.

-Slijedom činjenice proglašene epidemije na području Republike Hrvatske te utvrđenih mjera ograničavanja društvenih okupljanja i socijalnog distanciranja, Ministarstvo uprave izdalo je Uputu jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave vezano uz održavanje sjednica predstavničkih tijela. U trenutnoj situaciji u kojoj je potrebno poduzimati efikasne mjere radi sprječavanja širenja koronavirusa i umanjivanja posljedica njegova širenja, rad predstavničkih tijela jedinica mora biti prilagođen. Održavanje sjednice predstavničkog tijela izjašnjavanjem putem e-maila prema navedenoj Uputi Ministarstva uprave smatra se prihvatljivom, navodi predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat.