Siniša Miličić: Jedini razlog rada blagdanima i nedjeljom je - pohlepa Foto: Ilustracija

Siniša Miličić: Jedini razlog rada blagdanima i nedjeljom je - pohlepa

| 7.11.2016. u 17:37h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Radimo i petkom i svetkom, za nas ne postoje ni slobodni praznici niti slobodni blagdani - požalila se na to na blagdan Svih svetih jedna od zaposlenica jedne domaće trgovine u gradu Varaždinu. Nažalost, ona nije bila jedina koja je još jedan blagdan provela radno umjesto u krugu svoje obitelji. Osim nje, radili su i zaposlenici Bille, Konzuma, ali i Interspara i Lidla. Dio trgovina tih lanaca radio je do 12, 14, 15 ili 18 sati, no neke su, poput Lidlovih, radile i čak i do 21 sat.

Siniša Miličić, županijski vijećnik i predsjednik Regionalnog industrijskog sindikata (RIS), kaže kako svi oni koji rade na dane kada je Zakonom o blagdanima i neradnim danima u RH određeno da se ne radi – krše zakon.

- Naši su zakonodavci donijeli takav zakon koji možete slobodno kršiti budući da nema prekršajnih i kaznenih odredbi. Uredbom Vlade RH propisano je da te dane moraju raditi tek zaposlenici vojske, policije i zdravstva, no Vlada nije donijela odluku da je za državni i nacionalni interes nužno da u nedjelju ili na praznik radi dućan - ironičan je Miličić.

Ističe kako oni koji rade nedjeljom, a nije propisano da moraju, svjesno i namjerno krše zakon te svjesno i namjerno ne poštuju hrvatske blagdane pa tako ni samu državu.

- Razlog tome je isključivo pohlepa jer, kada bi oni zaposlili radnike na način da im rade najduže 40 sati u tjednu, ne bi radili budući da im se ne bi isplatilo - smatra predsjednik RIS-a.

Što o ovoj temi kažu u trgovačkim lancima, ali i iz HUP-a pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u