U subotu 19. lipnja proslava 125 godina DVD-a Biškupec iz Varaždina

J.Š./Varaždinske vijesti | 18.6.2021. u 15:07h | Objavljeno u Društvo

U subotu 19. lipnja obilježava se velika obljetnica, 125. godina postojanja DVD-a Biškupec pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske te potvrdom dolaska izaslanika Vlade Republike Hrvatske.

Tim povodom domaćini će organizirat svečanu proslavu koja će se sastojati od tri važna elementa: predstavljanje monografije DVD-a Biškupec, primopredaje nove svečane zastave DVD-a i svečana sjednica.

- Monografijom DVD-a Biškupec i naselja Biškupec od 300tinjak stranica učinjen je velik iskorak u radu i promociji DVD-a Biškupec i cijelog grada Varaždina. Naime, istraživanjem arhivskih zapisa DVD-a otkriveno je kako je DVD Biškupec postojao daleko prije poznatog datuma osnivanja. Time na našu žalost ne slavimo planiranih 100 godina DVD-a, no priznanjem Odbora za istraživanje hrvatske vatrogasne povijest Hrvatske vatrogasne zajednice, DVD Biškupec je sa 125 godina postojanja stavljen u grupu najstarijih vatrogasnih društva u RH.

Zbog značajnijeg rada našeg DVD-a i doprinosa razvitku vatrogastva te promocije varaždinskog vatrogastva u cijeloj Europi sudjelovanjem na nekoliko CTIF natjecanja, DVD Biškupec je svojim radom zadužio naziv jednog od najaktivnijih DVD-a u Republici Hrvatskoj - kažu iz DVD-a Biškupec.

Označeno u