SDP-ova gošća zdravstvene tribine protiv novih nameta u javnom zdravstvu

| 13.12.2018. u 16:41h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Želimo razvijati javno zdravstvo jer je ono humanije, učinkovitije, pravednije i u konačnici jeftinije. Ne želimo privatizaciju zdravstva, ni u kom slučaju, moramo očuvati HZZO kao jedinstveni, neovisni i samoodrživi. Prije svega mislim na obvezno zdravstveno osiguranje. Ranjive skupine, mislim na djecu, trudnice, siromašne, umirovljenike, invalide, i dalje moraju biti oslobođeni doprinosa - rekla je
Romana Jerković, gošća SDP-ove tribine "Zdravstvo na zdravim nogama".

Županijska organizacija SDP-a u srijedu, 12. prosinca, organizirala je javnu tribinu pod nazivom "Zdravstvo na zdravim nogama" na kojoj je predstavljena SDP-ova zdravstvena politika. Gošća je bila saborska zastupnica SDP-a i pročelnica Zavoda za anatomiju Medicinskog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Romana Jerković.

U nazočnosti predsjednice Županijske organizacije SDP-a Barbare Antolić Vupore, predsjednika Gradske organizacije grada Varaždina Miroslava Markovića te saborske zastupnice Marije Alfirev, Jerković je naglasila da je cilj zdravstvene politike SDP-a postići zdravstvo jednako lako i brzo dostupno svima, po principu socijalne solidarnosti i poštujući ono što je i Ustavom zagarantirano, a to je da svatko ima pravo na zdravstvenu zaštitu.

- Bolnice se moraju otvoriti za poslijepodnevni, prekovremeni rad, mijenjanjem Zakona o radu, kako bi se smanjile liste čekanja. SDP želi osnažiti Domove zdravlje kako bi se bavili prevencijom i rasteretili bolnički sustav. Problem je u tome što loše upravljamo s onim što imamo. Izostala je u potpunosti dugoročna vizija zdravstva i benefita za hrvatske građane - zaključila je Jerković.
Županijska predsjednica SDP-a Antolić Vupora istaknula je da je trenutno zdravstveni sustav financijski neodrživ, s dospjelim obvezama na razini države od 3 milijarde kuna.

 

Označeno u