Sazvana sjednica varaždinskog Gradskog vijeća, raspravljat će se i o izmjeni odluke o zaduženju Foto: VV arhiva / ilustracija

Sazvana sjednica varaždinskog Gradskog vijeća, raspravljat će se i o izmjeni odluke o zaduženju

Varaždinske vijesti | 17.4.2020. u 20:08h | Objavljeno u Aktualno

Za sljedeći petak, 24. travnja, sazvana je sjednica varaždinskog Gradskog vijeća, koja će se održati elektronskim putem.

Prema dnevnom redu, gradski će vijećnici raspravljati o dopuni Odluke o komunalnom redu te Odluke o komunalnom doprinosu, zatim o izmjeni i dopuni odluke o davanju koncesije za održavanje i naplatu parkirališnih mjesta automobila, kao i o prijedlogu odluke o pomoći pravnim osobama, fizičkim osobama - obrtnicima te udrugama koje koriste prostore u vlasništvu Grada Varaždina.

Na dnevnom redu naći će se i prijedlog odluke o izmjeni odluke o zaduženju Grada Varaždina za financiranje kapitalnih projekata planiranih u Proračunu Grada Varaždina za 2020. godinu.

Također, raspravljat će se i o prijedlogu preporuke javnopravnim osobama u vezi tužbi protiv građana zbog javno iznijetih kritika, kao i o prijedlogu preporuke gradonačelniku i opunomoćenicima Grada Varaždina kao zastupnika u skupštinama i glavnim skupštinama trgovačkih društava u vlasništvu ili pretežitom vlasništvu Grada Varaždina i članovima Upravnih vijeća javnih ustanova.

Na dnevnom redu su i prijedlozi rješenja o imenovanju jednog člana Vatrogasnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina ispred osnivača, prijedlog rješenja o razrješenju i izboru predsjednika Odbora za odgoj, prosvjetu, zdravstvo i socijalnu skrb Gradskog vijeća, prijedlog rješenja o razrješenju i izboru člana Odbora za prostorno uređenje, komunalno-stambeno gospodarstvo i zaštitu okoliša, prijedlog rješenja o razrješenju i izboru člana Odbora za dodjelu javnih priznanja te prijedlog rješenja o razrješenju i izboru člana Povjerenstva za utvrđivanje činjenica u pitanjima od javnog interesa što se odnose na zakonitost rada gradskih tijela i gradskih javnih službi.