Savjet za umirovljenike pokrenuo inicijativu za 12 besplatnih vožnji za umirovljenike iz Varaždina

V.V. | 27.2.2018. u 18:03h | Objavljeno u Aktualno

U Županijskoj palači u Varaždinu danas, 27. veljače, je održana prva sjednica novoosnovanog Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Varaždinske županije koju je vodio predsjednik Savjeta Vladimir Kozjak.

Prisutne članove Savjeta je pozdravila posebna savjetnica župana Natalija Martinčević naglasivši kako je Županija prvi put osnovala ovakav Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi.

- Ovaj Savjet je novina u Varaždinskoj županiji upravo zbog toga jer smo htjeli dati mogućnost da članovi Savjeta proaktivno djeluju kao savjetodavno tijelo Županijske skupštine, a vezano za pitanja umirovljenika i osoba starije životne dobi. U ovoj smo godini u proračunu povisili sredstva za umirovljenike i osobe starije životne dobi za 90 tisuća kuna, s 250 na 340 tisuća kuna – istaknula je posebna savjetnica Martinčević.

Već na prvoj sjednici Savjet je usvojio konkretnu mjeru za pomoć umirovljenicima: županu Radimiru Čačiću, odnosno Županijskoj skupštini uputit će prijedlog za prijevoza umirovljenika i osoba starije životne dobi s područja Grada Varaždina. Odlukom bivše Županijske vlasti umirovljenici s područja Grada Varaždina bili su uskraćeni uslugom besplatnih autobusnih karata i to, za šest povratnih karata što znači ukupno 12 besplatnih vožnji od mjesta prebivališta do unaprijed željene destinacije prema važećem voznom redu. Ovom inicijativom Savjeta bi svi umirovljenici, pa i oni s područja Grada Varaždina, dobili pravo besplatnog korištenja istog broja autobusnih karata.

U nastavku sjednice članovi Savjeta donijeli su Program rada za 2018. godinu.

Podsjetimo, Županijska skupština je na sjednici održanoj 5. prosinca 2017. godine donijela je Rješenje o imenovanju članova Savjeta u koji su imenovani Vladimir Kozjak, Mira Letić, Ana Juraga, Vinko Pošta, Mirko Bistrović, Josip Hehet, Nada Zadravec, Nebojša Buđanovac i Jadranka Bahlen. U djelokrug rada Savjeta spadaju pitanja od interesa za umirovljenike i osoba starije životne dobi na području Varaždinske županije, s ciljem predlaganja i poduzimanja mjera za poboljšanje njihovog materijalnog i društvenog položaja.

Označeno u