S krajem 2018. prestaje djelovati Prekršajni sud u Varaždinu te Stalne službe u Ivancu i N. Marofu

M.P./Varaždinske vijesti | 28.12.2018. u 12:42h | Objavljeno u Aktualno

Alan Pretković, predsjednik Općinskog suda u Varaždinu izvijestio je kako sukladno važećim odredbama Zakona o sudovima te Zakona o područjima i sjedištima sudova s 31. prosincem 2018. prestaje djelovati Prekršajni sud u Varaždinu zajedno sa Stalnom službom u Ivancu te Stalnom službom u Novom Marofu.

- Poslove koje je do sada obavljao Prekršajni sud u Varaždinu, zajedno sa svojim stalnim službama, od 1. siječnja 2019. obavljat će Općinski sud u Varaždinu, koji je stoga preuzeo službenike i namještenike tog suda, dok su suci tog suda odlukom Državnog sudbenog vijeća premješteni na rad u Općinski sud u Varaždinu - pojasnio je Pretković.

Drugim riječima, rješavanje prekršajnih predmeta, osim onih za koje je zakonom propisna stvarna nadležnost drugog tijela, odvijat će se u sklopu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, koji će djelovati u sjedištu suda u Varaždinu, Braće Radića 2, u okviru Stalne službe u Ivancu, na adresi Đure Arnolda 11, te Stalne službe u Novom Marofu, na adresi Ulica kralja Tomislava 16.

- Navedeno je posljedica daljnje racionalizacije mreže sudova (smanjenja njihova broja), te s tim u svezi učinkovitijeg korištenja postojećih resursa - naveo je predsjednik varaždinskog Općinskog suda.