S krajem 2018. prestaje djelovati Prekršajni sud u Varaždinu te Stalne službe u Ivancu i N. Marofu

M.P./Varaždinske vijesti | 28.12.2018. u 12:42h | Objavljeno u Aktualno

Alan Pretković, predsjednik Općinskog suda u Varaždinu izvijestio je kako sukladno važećim odredbama Zakona o sudovima te Zakona o područjima i sjedištima sudova s 31. prosincem 2018. prestaje djelovati Prekršajni sud u Varaždinu zajedno sa Stalnom službom u Ivancu te Stalnom službom u Novom Marofu.

- Poslove koje je do sada obavljao Prekršajni sud u Varaždinu, zajedno sa svojim stalnim službama, od 1. siječnja 2019. obavljat će Općinski sud u Varaždinu, koji je stoga preuzeo službenike i namještenike tog suda, dok su suci tog suda odlukom Državnog sudbenog vijeća premješteni na rad u Općinski sud u Varaždinu - pojasnio je Pretković.

Drugim riječima, rješavanje prekršajnih predmeta, osim onih za koje je zakonom propisna stvarna nadležnost drugog tijela, odvijat će se u sklopu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, koji će djelovati u sjedištu suda u Varaždinu, Braće Radića 2, u okviru Stalne službe u Ivancu, na adresi Đure Arnolda 11, te Stalne službe u Novom Marofu, na adresi Ulica kralja Tomislava 16.

- Navedeno je posljedica daljnje racionalizacije mreže sudova (smanjenja njihova broja), te s tim u svezi učinkovitijeg korištenja postojećih resursa - naveo je predsjednik varaždinskog Općinskog suda.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci