Ravnateljstvo za robne zalihe reagira u najkraćem mogućem roku

Varaždinske vijesti | 31.12.2020. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Trenutno stanje u Ravnateljstvu za robne zalihe sastoji se od prehrambenih proizvoda (pšenica, kukuruz, juneće i svinjsko meso, mesne i riblje konzerve, CSO paketi itd.) te neprehrambenih proizvoda (višenamjenske cisterne, naftni derivati, stambeni kontejneri, agregati, šatori, kreveti, vreće za spavanje, zaštitna oprema itd) i dostatne su za racionalnu opskrbu cjelokupnog stanovništva za 30 dana. Ravnateljstvo za robne zalihe robe isporučuje na temelju naloga Ravnateljstva za civilnu zaštitu odnoso kada se radi o dijelu vatrogasne opreme od Glavnog vatrogasnog zapovjednika.

U svrhu zbrinjavanja stanovništva Sisačko-moslavačke županije – gradova Petrinje, Gline i Siska te okolnih mjesta, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja – Ravnateljstvo za robne zalihe se odmah 29. prosinca 2020. godine po zaprimanju prvih naloga Ministarstva unutarnjih poslova – Ravnateljstva civilne zaštite uključilo u pružanje pomoći stradalima u potresu, navodi se u priopćenju iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Dana 29. prosinca 2020. godine u potresom pogođena područja isporučeno je:

- 8 cisterni za pitku vodu svaka nosivosti 7.000 litara

- 317 kreveta

- 3.000 litara dizel goriva,

a dana 30. i 31. prosinca 2020. prosinca sljedeća roba:

- 21 stambeni kontejner

- 45 agregata

- 200 kreveta

- 1 tona mesnih narezaka

- 2.000 cjelodnevnih suhih obroka.

S današnjim danom je organizirana doprema 7.500 kg kruha na područje Petrinje i Gline svakog dana do prestanka potrebe. Sukladno navedenom, razvidno je da je isporučena sva tražena roba koju robne zalihe posjeduju, a koja je putem Ravnateljstva civilne zaštite zatražena.

Isto tako, napominjemo i podsjećamo kako se 201 kontejner nalazi ispred zdravstvenih ustanova diljem Republike Hrvatske te služi medicinskom osoblju kao pomoć u borbi s korona virusom dok je 76 kontejnera angažirano za smještaj stanovništva nakon potresa u Zagrebu i okolici.

U tijeku je nabava dodatnih kontejnera, koja je pokrenuta 22. prosinca 2020. za potrebe krize uzrokovane koronavirusom, te će iz tog kontigenta u narednih 10 dana biti dobavljeno još 41 kontejner na potresom ugrožena područja.

Zaključno, Robne zalihe na svaki nalog za dostavom roba reagiraju u najkraćem mogućem roku, bez obzira o kojoj se vrsti roba radi, stoji u priopćenju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.