Raspisan natječaj za rekonstrukciju dijela podruma Županijske palače u Centar za posjetitelje Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Raspisan natječaj za rekonstrukciju dijela podruma Županijske palače u Centar za posjetitelje

IHR/Varaždinske vijesti | 1.4.2022. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županija raspisala je javnu nabavu za radove na rekonstrukciji dijela podruma Županijske palače u Varaždinu – Centar za posjetitelje. Prema dokumentaciji koja je objavljena na Elektroničkom oglasniku javne nabave, procijenjena vrijednost radova je 3.440.000 kuna bez PDV-a, a svi zainteresirani ponude moraju dostaviti do 13. travnja.

Rekonstrukcija obuhvaća građevinsko-obrtničke elektrotehničke i strojarske radove te radove vodovoda i kanalizacije. Građevinska dozvola za spomenute radove dobivena je još 2018. godine, no zatražena je izmjena te je u tijeku postupak izdavanja iste.

Uređenje Centra za posjetitelje u podrumu Županijske palače najavio je bivši župan Radimir Čačić još u travnju 2021. godine. Kako je tada rečeno, u Centru za posjetitelje, koji bi se nalazio u podrumu Županijske palače, formirao bi se prezentacijski centar sa suvremenim tehnologijama koji će i prirodnu i kulturnu baštinu kroz jedan aktivan pristup prikazati posjetiteljima na način da virtualno prođu kroz dvorce, špilje i vulkane te druge turističke atrakcije Varaždinske županije. Uz taj projekt, najavljivala se i izgradnja kupole nad atrijem, međutim od toga se, podsjećamo, odustalo. Aktualna županijska vlast je na sjednici Skupštine Varaždinske županije u rujnu prošle godine odlučila sredstva za izgradnju kupole preusmjeriti u zdravstvo i obrazovanje.

- Ništa od kupole nad atrijem i dekotrativne rasvjete na Vodotornju - novci idu za zdravstvo i obrazovanje

Dodajmo i to da je Županijska palača upisana u Registar kulturnih dobara RH.