Raspisan natječaj za izvođenje radova za prvu fazu brze ceste Varaždin - Ivanec - Krapina Foto: Ilustracija/Pexels

Raspisan natječaj za izvođenje radova za prvu fazu brze ceste Varaždin - Ivanec - Krapina

IHR/Varaždinske vijesti | 19.10.2022. u 15:55h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je objavljen poziv na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima vezano uz izgradnju brze ceste Varaždin - Ivanec - Krapina; izgradnja sjevernog kolnika brze ceste na dionici od čvorišta Varaždin do čvorišta Cerje Tužno (uključivo sjeverne krakove čvorišta), te uključivo križanje sa županijskom cestom ŽC2061 na poziciji čvorišta Vidovec (uključivo sjeverne krakove čvorišta), duljine cca 7,5 kilometara, raspisan je i natječaj za izvođenje radova.

- Objavljena dokumentacija, prva faza izgradnja brze ceste "teška" 260 milijuna kuna

Prema dokumentaciji objavljenoj u elekroničkom sustavu javne nabave, rok za dostavu ponuda je 15. prosinac. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 262 milijuna kuna, bez PDV-a, a predviđeni rok dovršetka radova je 36 mjeseci.

Brza cesta jedan je od strateških projekata Varaždinske županije, a da će natječaj biti raspisan ove jeseni najavili su župan Anđelko Stričak i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković još u lipnju.

Iz Hrvatski cesta tada su pojasnili kako je dionica brze ceste podijeljena je u tri faze i to ukupno šest (6) građevinskih faza po poddionicama: Varaždin – Cerje Tužno, Cerje Tužno – Ivanec i Ivanec Lepoglava (posebno za sjeverni, a posebno za južni kolnik brze ceste), te pet (5) faza izmještanja instalacija, a sve sukladno lokacijskoj dozvoli iz travnja 2019. godine.

Označeno u