Pučka kupelj u Varaždinskim Toplicama postaje interpretacijski centar Aquae Iasae Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Pučka kupelj u Varaždinskim Toplicama postaje interpretacijski centar Aquae Iasae

VV | 16.9.2022. u 20:23h | Objavljeno u Aktualno

Pred vijećnicima Županijske skupštine, koja će se održati u srijedu, 21. rujna naći se se i prijelog Odluke o prenamjeni pučke kupelji u interpretacijski centar Aquae Iasae, u čemu zajednički sudjeluju Grad Varaždinske Toplice i Specijalna bolnica, kao i prijedlog o gradnji prezentacijskog prostora na ulazu na arheološko nalazište.

- Zbog izgradnje nove zgrade Zavoda sređuju se imovinsko-pravni odnosi u bolničkom krugu

- Grad Varaždinske Toplice obratio se Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice s prijedlogom zajedničkog sudjelovanja u projektu prenamjene Pučke kupelji u Interpretacijski centar termalne vode Aquae Iasae – Varaždinske Toplice u sklopu projekta “Grad na termalnoj vodi Aquae Iasae – Varaždinske Toplice”.

- Projektom je planirano uređenje, interpretacija i prezentacija kulturne i prirodne baštine Varaždinskih Toplica, a prijavitelj projekta i nositelj građevinskih dozvola bi bio Grad Varaždinske Toplice. Građevinska dozvola potrebna je za radove koji će se izvoditi na objektu Pučke kupelji i na Arheološkom nalazištu. Također je planirano da partner na projektu bude Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice i Varaždinske županija.

- Projekt je planirano prijaviti na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „C1.6 R1-I 1 – Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“ s ciljem izgradnje javne turističke infrastrukture - navodi se u Odluci koja će se naći pred vijećnicima Županijske skupštine koji će raspravljati i o prijedlogu zaključka o davanju suglasnosti na odluke upravnih vijeća Opće bolnice Varaždin, Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije o raspolaganju nekretninama.