PS Vindija: Odbacujemo klevete, Dondur nas je već pokušao ucijeniti

VV | 9.4.2017. u 18:44h | Objavljeno u Aktualno

Novinari Varaždinskih vijesti upravo su dobili službenu izjavu Gorana Vučetića, opunomoćenika Poslovnog sustava Vindija u vezi s inkriminirajućim izjavama o tvrtki Vindija, odnosno njezinu direktoru, koje je danas u emisiji Nedjeljom u 2 iznio izvjesni Rajko Dondur, ekonomist iz Varaždina, koji tvrdi da je ranih 90-ih nosio mito tadašnjem predsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju da bi Vindiji bila odobrena kupovina tvrtke Koka.

- Poslovni sustav Vindija odlučno odbacuje sve navode i klevete koje su danas iznijete pred hrvatsku javnost. Prije svega treba reći da se radi o izjavama čovjeka za kojeg imamo čvrste materijalne dokaze da je u više navrata pokušao iznuditi i ucijeniti PS Vindija iznošenjem upravo istih kleveta i navodima, pa ćemo zbog toga biti prisiljeni da već sutra podnijeti kaznenu prijavu protiv počinitelja, rekao je večeras Goran Vučetić, opunomoćenik PS Vindije.

Kako je naglasio Vučetić, u PS Vindija vjeruju da Dondur, nažalost, tijekom pripreme intervjua nije podijelio s novinarima HRT-a informacije s kojima je izašao u javnost.

- Također vjerujemo da je poznato kako je PS Vindija danas, zajedno sa svim ostalim dobavljačima, prvenstveno usmjeren na pronalaženje rješenja za pitanje poslovnog sustava Agrokor. Međutim, bez obzira na zaista indikativan moment u kojem su ove klevete iznesene, spremni smo odgovoriti na sva pitanja, bez obzira odakle dolazila - naglasio je punomoćnik Vindije.

I Milan Kovač, bivši predsjednik HFP-a,  demantira je u Dnevniku HRT-a navode Dondura, naglašavajući kaže da ga želi kompromitrati uoči svjedočenja protiv Stipe Mesića.

- Ja sam predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju postao u drugoj polovici 1995. godine. Znači sedam ili osam mjeseci poslije navodnog događaja. Prema tome, nema nikakve veze ni s Vindijom niti s tim gospodinom kojeg nikada nisam vidio, poručio je Kovač u vezi navoda Dondura.

Dondur ne skriva da protiv njega postoje tri kaznene prijave, odnosno vodi se kazneni postupak, ali naglašava da oni nemaju veze s Vindijom.  Međutim, blago rečeno, bacaju sjenu na njegovu vjerodostojnost, a osobito motive koji su ga naveli da o navodnim događajima javno progovori tek nakon gotovo četvrt stoljeća.