Prva gimnazija od danas online, u Drugoj gimnaziji prelaze na B model nastave Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Prva gimnazija od danas online, u Drugoj gimnaziji prelaze na B model nastave

VV | 20.1.2022. u 08:37h | Objavljeno u Aktualno

Zbog trenutne epidemiološke situacije učenici Prve gimnazije Varaždin od danas imaju online nastavu.

- U Prvoj gimnaziji Varaždin 34 % učenika nastavu sluša online, a u obradi su još neki razredi, dok 8 % nastavnika ne može raditi u školi. Zbog toga do 28. siječnja prelazimo na model C (online) u nadi da ćemo se 31. siječnja normalno vratiti u školu, kad se situacija malo smiri - objavljeno je na stranicama Prve gimnazije Varaždin.

gimnazija8.jpg

I dok učenici Prve gimnazije Varaždin nastavu od danas imaju online, dio učenika Druge gimnazije Varaždin od ponedjeljka će također nastavu imati online.

 - S obzirom na iznimno lošu epidemiološku situaciju u školama s tendencijom svakodnevnog rasta zaraze među učenicima i djelatnicima, Druga gimnazija Varaždin kreće u organizacijsku promjenu modela izvođenja nastave prema modelu B (kombinirani oblik nastave, djelomično u školi i djelomično online). S današnjim danom 25 % ukupnog broja učenika Druge gimnazije već se nalazi izvan odgojno-obrazovnog procesa u školi iz razloga zaraze Covidom i/ili izrečenih mjera samoizolacije te zbog upućivanja učenika na online nastavu zbog povećanog broja zaraženih učenika u pojedinim razredima. Iz razloga sprečavanja odnosno umanjenja žarišta omikrona u razredima te u svrhu prevencije i očuvanja zdravlja u školi, Druga gimnazija je izradila plan organizacije rada škole za period od 24. siječnja do 18. veljače ove godine - oglasila se ravnateljica Druge gimnazije Varaždin Zdravka Grđan. 

IMG_20200203_102106.jpg

Tako će učenici završnih razreda nastavu pratiti u školi, a prvog, drugog i trećeg razreda kombinirano će se izmjenjivati na nastavi u školi i na nastavi na daljinu.

- Na ovaj način u naredna četiri tjedna osigurat ćemo nastavu za sve maturante u školi, što je od iznimne važnosti s obzirom na njihove zadaće i obaveze u četvrtom razredu te skoru probnu državnu maturu u ožujku kao i pravu državnu maturu. Ostali razredi izmjenjivati će se na nastavi u školi i na online nastavi ovisno o tjednu. Zadržavamo otvorenost i rad u školi uz 50 % svakodnevnog smanjenja broja učenika u školi što je preventivna mjera uz nastavak provođenja epidemioloških mjera - kaže ravnateljica Druge gimnazije i najavljuje kako će školska natjecanja koja počinju 25. siječnja provoditi prema planu u školi. 

- Zahvaljujući organizaciji prema modelu B osigurat ćemo veću razinu zdravstvene sigurnosti. Kvaliteta i učinkovitost učenja i poučavanja je prioritet uz pretpostavku zdravih učenika i djelatnika - kaže Grđan. 

Varaždinska županija kao osnivač Druge gimnazije Varaždin izdala je suglasnost na prijedlog ustanove o promjeni modela izvođenja nastave za period od 24. siječnja do 18. veljače, a Odluku o promjeni modela nastave odobrio je i Stožer civilne zaštite Grada Varaždina.

Označeno u