Proračun Varaždinske županije za 2023. prvi put iskazan u eurima iznosi 230,8 milijuna eura Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Proračun Varaždinske županije za 2023. prvi put iskazan u eurima iznosi 230,8 milijuna eura

VV | 24.11.2022. u 11:44h | Objavljeno u Aktualno

Vijećnici Županijske skupštine na sjednici u utorak, 29. studenog trebali bi prihvatiti prijedlog proračuna Varaždinske županije za 2023. godinu, najvažnijeg financijskog dokumenta.

- Konsolidirani proračun Varaždinske županije za 2023. godinu iznosi 230,8 milijuna eura i prvi puta je iskazan u eurima. Riječ je o proračunu s cjelokupnim financijskim planovima proračunskih korisnika Županije, njih ukupno 57. Proračun je manji za tri posto u odnosu na proračun za ovu godinu, koji je bio 237,6 milijuna eura – rekao je predsjednik županijske Skupštine Josip Križanić na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je najavljena nova sjednica Županijske skupštine.

Ustvrdio je kako je sam županijski proračun manji od petine ukupnog proračuna, međutim sam konsolidirani proračun, je veći od proračuna kojeg imaju fiskalno “jače” Županije, poput Primorsko-goranske i Zagrebačke županije, čiji su prihodi gotovo dva puta veći nego su naši izvorni prihodi.

- To pokazuje da Varaždinska županija u svom sustavu ima složene i velike sustave, poput OB Varaždin i Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice – rekao je Križanić.

Vijećnici županijske Skupštine također će raspravljati o polugodišnjem izvršenju proračuna za ovu godinu