Priređen prijem za Udomiteljske obitelji, pokloni financirani iz županovog osobnog fonda

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.12.2019. u 19:42h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu bilo je veselo, a dječji osmijeh i radost odzvanjali su cijelom zgradom. Naime, Varaždinska županija je već tradicionalno priredila prijem djecu udomiteljskih obitelji s područja Varaždinske županije. Djecu te njihove obitelji prigodno je pozdravila savjetnica župana Natalija Martinčević koja se u svom obraćanju zahvalila udomiteljima na trudu i ljubavi koje poklanjaju djeci.

- Blagdansko doba, odnosno doba Božića je najljepše doba kada jedni drugima pružamo toplinu, ljubav, osjeća se zajedništvo, a Vi dragi udomitelji ovoj prekrasnoj djeci pružate toplinu i osiguravate djeci ljubav. To je za svaku pohvalu, zaslužujete najiskrenije pohvale i čestitke jer znamo da postati udomiteljem je zaista plemenita odluka, ali i iznimno odgovorna koja mijenja i dotiče mnoge živote. Koristim prigodu da pohvalim rad i aktivnosti udruge "Zipka" te udruge „Nada“, a također želim spomenuti kako u Varaždinskoj županiji imamo evidentirano ukupno 150 udomiteljskih obitelji za djecu i mlade te je u udomiteljskim obiteljima smješteno oko 270 djece – rekla je Natalija Martinčević te svima zaželjela mirne, sretne i vesele blagdane.

Djeci su podijeljeni i prigodni poklon paketi financirani iz osobnog županovog fonda, obzirom da je župan Čačić oformio fond nakon odricanja od plaće, onda se sredstva iz tog fonda koriste za ovakve plemenite aktivnosti. Osim Djeda Mraza i dobre vile , glazbeni program upotpunili su članovi plesnog studija SpinBox iz Novog Marofa, zatim članovi i članice DND Varaždin, sekcija - radionice ritmike i baleta te Glazbene radionice pjevanja „Mali slavuji“.

Prijemu su prisustvovale i intendantica HNK u Varaždinu mr.sc. Jasna Jakovljević, pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Ivana Golubić Horvat te predsjednica Udruge udomitelja „Zipka“ Nada Furjan, Stana Vereš, tajnica Udruge kao i predstavnice Udruge udomitelja „Nada“ Ivanec.