Na nogama: "Ne prihvaćamo dogovor Hrvatske sa Slovenijom, prijevoznici diskriminirani" Foto: Ilustracija

Na nogama: "Ne prihvaćamo dogovor Hrvatske sa Slovenijom, prijevoznici diskriminirani"

VV | 29.7.2019. u 16:11h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je 25. srpnja objavilo službeno priopćenje o rezultatima pregovora sa Slovenijom glede prekograničnog teretnog prometa.
U priopćenju između ostaloga stoji da će od 1. kolovoza granični prijelaz Rupa i Pasjak moći koristiti teretna vozila mase preko 7,5 t registrirana isključivo Istarskoj županiji, Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj županiji te u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji. Granični prijelaz Dubrava Križovljanska, Trnovec i Mursko Središće moći će koristiti teretna vozila mase preko 7,5 tona registrirana isključivo Međimurskoj i Varaždinskoj županiji, a granični prijelaz Lupinjak i Razvor moći će koristiti teretna vozila mase preko 7,5 t registrirana isključivo u Krapinsko-zagorskoj županiji. Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika ovim putem ponovno izražava oštro neslaganje s predloženim dogovorom.
- Udruga konstantno izražava nezadovoljstvo diskriminatornim i sramotnim postupanjem državnih tijela, a posebno prema prijevoznicima iz središnje Hrvatske i Slavonije, kao i svim prijevoznicima koji su ograničeni u kretanju preko teritorija i granica vlastite zemlje. Upravni odbor Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika okuplja prijevoznike iz
osamnaest hrvatskih županija te se odluke donose zajednički u interesu svih hrvatskih prijevoznika, bez obzira na sjedište ili veličinu pravnog subjekta. Stoga oštro odbacujemo optužbe o bilo kakvom favoriziranju ili dogovaranju u vlastitom interesu. Ove propise nije donosila Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika, već Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske te Ministarstvo infrastrukture Republike Slovenije. Unatoč svim našim inzistiranjima, zahtjevima, molbama i prijetnjama, ovo je rezultat političkih dogovora i trgovine. Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika ne prihvaća predloženi dogovor i najoštrije osuđuje diskriminatorno postupanje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture - oglasili su se iz Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika.
Iz Udruge poručuju da traže jednako postupanje prema svim hrvatskim cestovnim prijevoznicima i omogućavanje temeljnih kretanja ljudi, rada i kapitala.