Poslovni korisnici u Varaždinu dodatno će plaćati odvoz reciklabilnog i opasnog otpada

vv | 22.4.2024. u 12:58h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 19. travnja do 19. svibnja 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada.

Najveća promjena odnosi se na to da korisnici iz kategorije nije kućanstvo više neće imati pravo na odvoz reciklabilnog komunalnog otpada unutar cijene koju su do sada plaćali. Preuzimanje reciklabilnog komunalnog otpada i opasnog otpada korisnici iz kategorije nije kućanstvo morat će posebno ugovoriti s Davateljem javne usluge ili drugim ovlaštenim sakupljačem navedenog otpada, odnosno isti otpad moći će predavati u reciklažno dvorište uz obvezu plaćanja svih troškova gospodarenja tim otpadom. Korisnici iz kategorije nije kućanstvo će u sklopu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada dobivati uslugu preuzimanja miješanog komunalnog otpada i biootpada.

- S obzirom na to da tijekom manifestacija nastaju veće količine otpada, a korisnici javnih površina su izbjegavali sklapanje ugovora s Davateljem javne usluge te dogovaranje dodatnih odvoza otpada iako je očito da je potrebno izvršiti dodatne odvoze, takva obveza uvedena je u Odluku, a sve u cilju da svima budu jasnije njihove obveze - stoji u prijedlogu Odluke.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2024-godini/ pod rednim brojem 36.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 19. svibnja 2024. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, 42000 Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..