Prijava na virtualnu učionicu: Mission impossible!

| 15.3.2020. u 20:15h | Objavljeno u Aktualno

Poštovani roditelji, dragi učenici, od ponedjeljka 16.3.2020. naredna dva tjedna odlukom MZO nastava će se umjesto u školi održavati u virtualnim učionicama tzv. nastava na daljinu. Vrijeme provedeno u nastavi na daljinu u e-Dnevniku će se evidentirati kao nastavni dani. Učitelji i nastavnici će pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, poticati ih na rad i okupljati u virtualne učionice…

Ovako počinje poruka koju su primili roditelji učenika koji bi od ponedjeljaka trebali učiti iz domova. Trebali, ali pitanje je koliko će njih to i uspjeti jer učenici od 5. do 8. razreda osnovne, kao i oni u srednjim školama, trebaju imati računalo, dobar mobitel ili tablet, a zatim i dobru internetsku vezu, što je osobito problematično u ruralnim i prigradskim područjima.

Međutim, i oni koji sve to imaju, pitanje je hoće li sutra uspjeti sudjelovati u virtualnoj nastavi jer za to se nužno prijaviti na virtualnu učionicu, a to je danas „mission impossible“, odnosno nemoguća misija!

Naime, za pristupanje digitalnim sadržajima nužno je prijaviti se za korištenje servisa https://office365.skole.hr/ . Ali to ne radi. Uostalom i sam CARNet piše:  

Trenutno postoje poteškoće s aktiviranjem Office365 računa putem stranice office365.skole.hr Molimo vas za strpljenje i razumijevanje s obzirom na opterećenost sustava na globalnoj razini. Microsoft u suradnji s CARNET-om radi na što žurnijem otklanjanju poteškoća te ćemo vas obavijestiti čim budu otklonjene. Korisnici koji su prethodno aktivirali svoje račune putem ove stranice mogu direktno do svojih računa putem stranice https://portal.office.com/. Ako se učenici ne uspiju prijaviti dovoljno je da u ponedjeljak prate nastavu preko poveznica koje su dostupne u obavijesti MZO. Molimo vas za strpljenje te da redovito pokušavate prijaviti učenike na navedeni servis.

Untitled-1.jpg

Da sve bude gore, čak se ne može bez teškoća skinuti ni školski raspored! I što da rade učenici i roditelji?

Untitled-2.jpg