Predstavljen nacrt Strategije razvoja ljudskih potencijala Varaždinske županije Foto: HZZ Varaždin

Predstavljen nacrt Strategije razvoja ljudskih potencijala Varaždinske županije

I.D./Varaždinske vijesti | 10.5.2016. u 08:13h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna, Varaždinska županija organizirala je zajedničku tematsku sjednicu Savjeta za gospodarstvo i međuregionalnu suradnju te Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije pod nazivom "Strateško upravljanje i razvoj lokalne i regionalne zajednice".

Sjednica je održana u ponedjeljak 9. svibnja s namjerom da se članovi savjetodavnih županijskih tijela upoznaju te da se, u koordinaciji s nadležnim tijelima i donositeljima odluka, informiraju o aktualnim županijskim strateškim dokumentima, te kasnije svojim komentarima i povratnim informacijama daju doprinos u izradi ovih dokumenata.

Na sjednici je ujedno ukratko predstavljeno Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Varaždinske županije i projekt "Start", u kojem Varaždinska županija sudjeluje kao partner, a nositelj je Hrvatski zavod za zapošljavanje - Regionalni ured Varaždin, koji se financira iz darovnice "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II". Također, predstavljen je nacrt Strategije razvoja ljudskih potencijala. Cilj ovog projekta je povećanje broja zaposlenih u Varaždinskoj županiji jačanjem Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, jačanje njegovog kapaciteta za provedbu mjera iz Strategije razvoja ljudskih potencijala i razvoj projektnog portfolija za nadolazeće projektne natječaje.

Projekt uskoro završava, a provedba obrazovnih programa i studijski posjet rezultirat će razvojem nove Strategije razvoja ljudskih potencijala i deset projekata spremnih za prijavu na natječaje Europskog socijalnog fonda.