Detalji regulacije prometa po općinama i gradovima povodom blagdana Svih Svetih Foto: pexels/ilustracija

Detalji regulacije prometa po općinama i gradovima povodom blagdana Svih Svetih

vv | 28.10.2023. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, počevši od subote, 28. listopada pa sve do blagdana Svih svetih, 1. studenog, očekuje se intenzivniji broj vozila u blizini svih groblja na području Varaždinske županije.

- Vezano uz navedeno, skrećemo pozornost svim vozačima  na poštivanje prometnih propisa, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima i biciklistima. Također molimo građane da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta - ukazuju iz PU Varaždinske.

Varaždin

S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će se odvijati uz fizičku regulaciju prometa od strane policijskih službenika i pripadnika Prometne jedinice mladeži.

Promet će se zatvarati od raskrižja s Ulicama Gustava Krkleca i Ratimira Hercega do kružnog toka za dane 30. i 31. listopada  te prema potrebi i dana 1. studenog, u vremenu od 8 do 20 sati.

Kao ulaz na parkiralište u ulici Ratimira Hercega uz groblje, koristit će se postojeći južni prilaz, a kao izlaz s parkirališta koristiti će se postojeći sjeverni prilaz kod ugostiteljskog objekta.

Vidovec

Također u subotu i nedjelju, 28. i 29. listopada te u  srijedu, 1. studenog, uspostavit će se privremena regulacija prometa kod groblja u Vidovcu.

Ivanec

Regulacija prometa u Gradu Ivancu:

  • utorak, 31. listopada, od 7.00 sati: promet Ulicom A. Cesarca od raskrižja s Ul. žrtava hrvatskih domovinskih ratova do završetka novog groblja odvijat će se jednosmjerno, u pravcu groblja
  • srijeda, 1. studeni (Svi sveti): od 5.00 do 18.00 sati promet će se odvijati jednosmjerno na potezu od raskrižja Ulice žrtava hr. dom. ratova i Vukovićeve do raskrižja s Ulicom A. Mihanovića (promet će teći u smjeru Mihanovićeve ulice)
  • Ulica A. Cesarca bit će zatvorena za promet od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova do završetka novog groblja

Maruševec

Od ponedjeljka, 30. listopada do srijede, 1. studenoga u večernjim satima uspostavlja se privremena regulacija prometa na lokalnoj, kao i na nerazvrstanim cestama u zoni groblja u Maruševcu, koje će i ove godine nadgledati službenici Policijske postaje Ivanec.

U tom će se vremenu dio ceste od raskrižja u Biljevcu iz pravca Čalinca i Kapelca do groblja odrediti za jednosmjerni promet u smjeru groblja, dok će se za odlazak s groblja koristiti cesta prema Maruševcu koja će također bit određena za jednosmjerni promet. Prilazna cesta iz smjera Bikovca prema groblju zadržava prometovanje u oba smjera, s time da se za odlazak s groblja u pravcu Maruševca preporučuje cesta koja je određena kao jednosmjerna.

Također, Općina Maruševec i Komunalno poduzeće MARKOM d.o.o. pozivaju sve vozače da poštuju prometne znakove koji će biti postavljeni od strane djelatnika komunalnog poduzeća radi privremene regulacije prometa u zoni groblja Maruševec, kao i da koriste parkirališta, vodeći računa da se s istih nesmetano može ući i izaći.

Lepoglava, Kamenica, Klenovnik i Bednja

Nadalje, uz groblja u Lepoglavi i Kamenici u vremenu od 28. listopada do 1. studenog uvodi se jednosmjerni prilaz groblju s jugozapadne strane iz pravca Kvaternikove ulice.

Isto tako, privremena regulacija prometa određuje se i u mjestima Maruševec, Klenovnik i Bednja.

Mjere opreza od provala i krađa

Ovom  prilikom skrećemo pozornost građanima da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa. Vezano uz navedeno, upućujemo na slijedeće mjere opreza:

-  prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom

- ne ostavljati ključeve  i dokumente u vozilu

- zatvoriti prozore na vozilu kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima

-  vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila

- ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme

"Stop provalama u automobile!"

Vezano uz navedeno, policijski službenici PU Varaždinske u suradnji s predstavnicima lokalne samouprave, postavili su na oglasnim pločama i city light vitrinama u blizini groblja na području županije plakate "Stop provalama u automobile!" te će se na parkiralištima svih groblja građanima ostavljati i letci istog sadržaja, s ciljem povećanja samozaštitnog ponašanja.

- Također pozivamo građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz  raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja.

U vezi navedenog, molimo građane da ne parkiraju vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara - apeliraju iz PU Varaždinske.

groblje.jpg