Sportski direktor i član uprave KK Grafičar Siniša Beser

Siniša Beser: Nekima je svejedno što se prvenstvo poništava, nama nije

| 1.4.2020. u 18:38h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ
- Sramotna odluka HKS-a! Mnogima je svejedno što se prvenstvo poništava, nama nije - objavio je na svom facebook profilu sportski direktor KK Grafičara iz Ludbrega, Siniša  Beser nakon odluke HKS-a o prekidu svih natjecanja u ovoj sezoni. 

Podsjetimo, Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza je putem elektroničke sjednice, a zbog sprječavanja širenja korone virusa (bolesti COVID-19), sukladno preporuci Civilnog stožera Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, donio Odluku o prekidu svih košarkaških natjecanja i završetku natjecateljske sezone 2019/2020.

U ligama koje vodi Hrvatski košarkaški savez neće se proglasiti prvak niti određivati poredak, a u sezoni 2020/21 u svakoj pojedinoj ligi nastupiti će isti klubovi koji su nastupali u sezoni 2019/20. Ovom odlukom je od domaćih predstavnika najviše izgubio Košarkaški klub Grafičar iz Ludbrega koji je bio svega nekoliko kola prije kraja prvenstva udaljen od osvajanja naslova prvaka u Drugoj muškoj ligi Sjever.

- Uložili smo ogromno truda, energije, dečki su dali sve od sebe, trenirali, odricali se, na kraju nešto je i koštalo! I ne samo seniori, nego sve kategorije s trenerima! Ovako završiti prvenstvo, četiri kola prije kraja je vrlo neočekivana i nespretna odluka!
Očito se sve vrti oko dva "velika" kluba koja su se usred ove krize raspala. I što se tiče Cibone, financira se ionako već godinama gradskim novcima i u predstečaju je već jako predugo. Za Zadar ne znam pa neću komentirati, ali vidim što Tornado kaže...
I opet smo mi mali klubovi koji igramo košarku srcem i koji ulažemo sebe u sport ostali osakaćeni zbog velikih i zbog nepromišljenih i vrlo loših odluka čelnih ljudi HKS-a!
Ukoliko ova odluka ostane na snazi ozbiljno ćemo razmotriti daljnji rad i natjecanja pod nadležnošću HKS-a. Ovo je sramotno i nije sportski niti je u cilju i interesu sportaša! Dečki koji su živjeli košarku cijelu sezonu i ginuli za boje kluba, srce davali na terenu da ovako budu nagrađeni...SRAMOTA!!! 
Službeno očitovanje ćemo poslati u sve nadležne saveze kao i u medije ovih dana.
Osobno sam predlagao da se nikakve odluke još ne donose jer još ima vremena. Naš je stav bio da se odigra pa makar i u šestome mjesecu. Nek se igra i neka najbolji na parketu digne kantu! 
Pogotovo u ovim kriznim vremenima dok je prioritet zdravlje i očuvanje radnih mjesta. Ima vremena, pričekajmo...
No očito u HKS-u misle drugačije. Žao mi je i te Cibone (ponos hrvatske košarke je to bio i svi je nosimo u srcu), no godinama se samo dug gomila i ništa se ne rješava, kao razvijaju se mladi dok Prkačin sjedi...no to je tema za neko drugo vrijeme...
Vrlo loša i nesportska odluka čelnika HKS-a - napisao je Beser u ostatku objave na svom Facebook profilu.