Petra Klopotana iz N. Marofa Obrtnička komora imenovala "ambasadorom naukovanja"

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.2.2018. u 14:47h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, Mario Milak organizirao je u prostorijama Komore prijem za Petra Klopotana, predsjednika Udruženja obrtnika Novi Marof, nedavno imenovanog za „ambasadora naukovanja“ Hrvatske obrtničke komore.

HOK provodi projekt Uključite se u europska partnerstva za naukovanje u okviru EU programa Erasmus +K3, koji ima za cilj promovirati naukovanje kroz izgradnju partnerstva između posredničkih tijela, tvrtki, pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, javnih institucija i socijalnih partnera država koje sudjeluju u projektu.

Projekt je vrijedan 460 tisuća eura, a provodi se u suradnji s partnerskim organizacijama iz Slovačke, Srbije, Velike Britanije i Njemačke.

Marofski ambasador naukovanja vjeruje kako je važno da se obrtnici i ostali poduzetnici aktivno uključe u izobrazbu zato što, kako kaže, školska praksa nije učinkovita kao rad u obrtničkoj radionici.

– Tek u radionici se naučnici susreću sa svim konkretnim problemima, koje mogu očekivati u budućem radu – kaže Petar Klopotan.

Predsjednik obrtničke komore Varaždinske županije, Mario Milak, čestitao je marofskom ambasadoru na tituli i izrazio nadu u bolje sutra za obrtnike i obrtništvo, a u čemu će, smatra, nadolazeći naraštaji odigrati presudnu ulogu.

– Na nama je da im prenesemo znanje i iskustvo kako bi se tako dobro naoružani spremno upustili u uzburkane obrtničke vode. Obrtnicima nije lako, ali oni su u jako mnogo poslova nezamjenjivi i pravi majstor se danas opet sve više cijeni. Samo treba biti još malo strpljiv i vjerujem da će se kvalitetno naukovanje stečeno u obrtničkim radionicama pokazati itekako isplativim – zaključio je Mario Milak.