PBG: Pleše se onako kako svira ljubičasta interesna skupina s potporom 7 posto

vv | 3.12.2021. u 00:00h | Objavljeno u Aktualno

Jesmo li promijenili ustaljene načine upravljanja od proteklih vlasti? Razmišljamo li drugačije, razvijamo li grad po mjeri svih građana? Je li Varaždin postao mjera i obrazac? Ide li uopće u tom smjeru, pitaju se u platformi Budimo grad nakon zadnjih promjena na čelnim pozicijama varaždinskih gradskih institucija i poduzeća.

-Pri ulasku u sporazum sa SDP-om i Reformistima, okosnica postupanja za nas je bila transparentnost te provođenje otvorenih javnih natječaja koji će u upravljanje javnim dobrima dovesti nestranačke, stručne i sposobne kadrove. Nažalost, to se nije dogodilo. Ni izbliza. U gotovo svim promjenama nije bilo ni transparentnosti, ni stručnosti, a bogami ni sposobnosti. Istina, bilo je javnih natječaja, a neki od njih ulaze u sferu tragikomedije, ocjenjuju u PBG-u te se osvrću na promjene u poduzećima Čistoća, Parkovi, Razvojna agencija DAN i Varkom, kao i JU Gradski bazeni.

Dolazak Jelene Sekelj na čelo Parkova drže jedinim „gotovo pozitivnima slučajem“. U Čistoći je, vele, izabran „direktor po mjeri“, a onda i tehnički direktor, koji ima više iskustva u vođenju tvrtke koja se bavi gospodarenjem otpadom.

-Za novog direktora Varkoma izabrana je prema riječima gradonačelnika osoba od povjerenja i naravno stranački kolega. Postupak izbora plesao je na rubu zakonitosti i zlorabljenja položaja, a novog direktora birao je Nadzorni odbor, vele PBG navodeći da se na zna u kojem smjeru će Varkom krenuti.

Ove primjedbe na SDP malo su u odnosu na one upućene Reformistima.

-Za predsjednika uprave Razvojne agencija Sjever-DAN izabran je Željko Bedeković. Prema biografiji izgleda da je njegov najveći uspjeh vođenje županijske TZ u vrijeme kad su Reformisti vodili županiju. Kao predsjednik lokalne organizacije Reformista, ključne kvalitete koja se tražila, izravno je postavljen za direktora. Naravno bez transparentnog i javno provedenog natječaja, odlukom osnivača. Čestitamo, poručuju u osvrtu OVO NIJE UPRAVLJANJE, OVO JE PODJELA PLIJENA

Slijedi izbor Jelene Pavleković za ravnatelja JU Gradski bazeni.

-Natječaju je pristupilo četvero kandidata, a upravni odbor, na čelu s potpredsjednikom županijske organizacije Reformista Darkom Deteljom, izradio je kriterije te izvršio ocjenjivanje kandidata… Vršeći tako bodovanje kandidata, dva od njih dobili su maksimalan broj bodova i to dosadašnji ravnatelj Željko Kušter te članica Reformista gđa. Jelena Pavleković, ravnateljica JU Priroda varaždinske županije. Bez razgovora s kandidatima, UO je donio odluku da na to mjesto dođe, naravno da pogađate, gđa. Jelena Pavleković, vele u PBG-u dodajući da vjerujemo kako su članovi NO imali neki poseban „uvid“ u njene kompetencije, te da 4 godine vođenja bazena s istim brojem bodova nije pomoglo gosp. Kušteru da nastavi sa svojim mandatom, a isto tako bilo bi zanimljivo vidjeti što se je uračunalo u pet godina radnog iskustva na rukovodećim radnim mjestima, jer je gđa. Pavleković županijsku ustanovu vodila u posljednje tri godine.

Pravo je čudo, naglašavaju, koliko se stručnih osoba skupilo u Narodnoj stranci-Reformisti.

-Ako su kuloarske priče točne, čeka ih i mjesto ravnatelja JU REA Sjever. I eto, to je Grad koji postaje mjera i obrazac. Grad u kojem su predizborna obećanja Nevena Bosilja o stvarnoj promjeni kapitulirala pred neutaživom grabeži Reformista i pred pritiscima iz vlastite stranke. Na žalost, odabran je lakši i bezbolniji put uobičajene političke trgovine. Taj put ga je doveo do toga da pleše onako kako svira ljubičasta interesna skupina s potporom jedva 7% Varaždinaca, zaključuju te naglašavaju da su Ogorčeni, razočarani i ne mogu podržati postupanja koja ne vode napretku zajednice.

"