Patafta Čehoku: Nemojte raditi budalu od mene!

| 31.1.2019. u 15:08h | Objavljeno u Aktualno

Tijekom aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća nekoliko je vijećnika tražilo da im se dostavi prezentacija koju je na prošloj sjednici Vijeća izložio direktor Čistoće Davor Skroza. Među njima je bio i vijećnik Davor Patafta koji je rekao da je tijekom prošle sjednice morao sjesti u prvi red da bi vidio barem nešto od prezentacije, a većini vijećnika je ostala nerazumljiva. Riječ je o načinu izračuna cijene odvoza otpada na temelju čega se formiraju i cijene računa koje plaćaju građani, pa je zato većina vijećnika tražila da im se ti podaci dostave na papiru. 

Odgovarajući na pitanja vijećnika Čehok je odgovorio da je ta prezentacija bila dio živog izlaganja direktora Čistoće te je na još neke upite vijećnika odgovorio da on ne može niti ne smije direktno upravljati trgovačkim društvima te da odgovore na svoja pitanja potraže direktno u tim gradskim tvrtkama.

Na to mu je prvo predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan napomenuo da bi se pitanja sa sjednice trebala uputiti spomenutim gradskim društvima, a vijećnik Patafta nezadovoljan odgovorom gradonačelnika ponovno se javio za riječ i rekao da "ne radi od njega budalu". Kazao mu je da je gradonačelnik dio Skupština tih gradskih društava i da on kao gradski vijećnik ima pravo postaviti pitanja u vezi njihova rada i dobiti tražene informacije, "a ne da mora hodati okolo".

Novi gradski vijećnik iz redova SDP-a Miroslav Marković tražio je ostavku direktora Čistoće Davora Skroze, a nestranački Vjeran Strahonja pitao je o mogućnosti da se i država uključi u micanje bala iz Brezja, oko čega se navodno angažirao i HDZ-ov saborski zastupnik Anđelko Stričak.