Ove subote balon letio u Vidovcu, održan i koncert Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva Foto: Varaždinska županija

Ove subote balon letio u Vidovcu, održan i koncert Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva

Varaždinske vijesti | 18.9.2018. u 13:22h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije, u subotu 15. rujna održan je koncert Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva u župnoj crkvi Sv. Vida u Vidovcu.

Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo ove godine slavi i 80 godina postojanja, pa je ovo bila posebna prilika za dvostruko ovogodišnje slavlje s obzirom da su ovi nadareni glazbenici dobili priznanje Varaždinske županije za poseban doprinos ugledu Županije u zemlji i svijetu. Mozaičnim glazbenim programom, u kojem se izmjenjuje klasična i suvremena glazba od Mozarta i Bacha do popularnih hrvatskih autora, Obrtničko glazbeno društvo pripremilo je pravu glazbenu poslasticu za Vidovčanke i Vidovčance, ali i za brojne građane Varaždinske županije koji su se okupili na koncertu.

Početak postojanja Obrtničkog glazbenog društva Varaždin smješta se u 1938. godinu, kada su potvrđena pravila Pjevačke sekcije osnovane u sastavu tadašnjeg Zanatlijskog i pomoćničkog društva Varaždin. I pored toga što se rad zbora u nekoliko navrata prekidao i obnavljao on je u svakom razdoblju svog postojanja postizao kvalitetne rezultate.

Prije održavanja koncerta ovogodišnjih dobitnika priznanja Varaždinske županije, građani su ponovno imali prilike isprobati let balonom na vrući zrak. Nakon što se balon prvi puta podigao u Varaždinu, pa nakon toga uoči Županijske smotre folklora u Novom Marofu ove subote priliku za let imali su svi posjetitelji programa koji su se odvijali u Općini Vidovec. Na igralištu u Vidovcu podizala se „Proslava cvijeća“, drugi balon na svijetu koji je oslikan umjetničkim djelom. Šareni leteći ambasador zaokupljao je maštu gledatelja, a dalje će predstavljati Varaždinsku županiju i Republiku Hrvatsku na svim važnijim natjecanjima i balonaškim okupljanjima diljem svijeta, prenoseći duh Hrvatske i Varaždinske županije, njenih prirodnih ljepota te zavidne kulturne baštine.

- Došli smo skoro do samog kraja s pripremljenim programima za proslavu Dana Varaždinske županije. Balon smo, baš kao i programe, odlučili seliti na nekoliko lokacija po Varaždinskoj županiji što je naišlo na veliko zadovoljstvo naših građana. Ovdje u Vidovcu pokazali smo čari balona, ali i glazbe prekrasnim koncertom naših laureata - Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva i ujedno koristim priliku da im čestitam na nagradi i njihovoj obljetnici – rekao je zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, koji je i sam isprobao let balonom u Vidovcu.

Balon_Vidovec_VOGD_1.jpg

Balon_Vidovec_VOGD_2.jpg

Balon_Vidovec_VOGD_3.jpg