ilustracija Foto: Krešimir Đurić

Opća bolnica Varaždin ovog će tjedna nabaviti još dva respiratora

Varaždinske vijesti | 10.11.2020. u 07:45h | Objavljeno u Aktualno

- Od samog početka epidemije Opća bolnica Varaždin na svakodnevnoj razini zajedno s Ministarstvom zdravstva, Varaždinskom županijom i županijskim Stožerom civilne zaštite rješava i prevenira stanja koja su vezana uz zbrinjavanje bolesnika oboljelih od COVID-19, kao i svih drugih vitalno ugroženih pacijenata, onkoloških bolesnika i djece - priopćili su danas iz OB Varaždin.

Napomenuli su da se svi pacijenti OBV, kojima zdravstveno stanje zahtijeva respirator, nalaze na respiratoru te je takvih pacijenata trenutno u OB Varaždin 17.

- Opća bolnica Varaždin trenutno raspolaže sa 18 stacionarnih i 6 transportnih respiratora, a tijekom ovog tjedna će biti nabavljena slijedeća dva. U planu je i dobava dodatnih respiratora putem Ministarstva zdravstva što će ovisiti o epidemiološkoj situaciji i projekciji potreba - kažu iz bolnice.

Napominju da se respiratori ne koriste isključivo za liječenje COVID19 bolesnika nego i svih ostalih akutnih, vitalno ugrožavajućih stanja.

- Trenutno se postavlja i novi razvod kisika za davanje istog pacijentima koji će po potrebi biti smješteni u šatorima podignutim za tu svrhu u bolničkom krugu - dodali su iz bolnice.

- U postojećim uvjetima, OBV osigurava potrebnu medicinsku opremu i zdravstveni kadar preraspodjelom resursa unutar bolnice te mobilizacijom istih putem Ministarstva zdravstva iz drugih ustanova - stoji u priopćenju Opće bolnice Varaždin.