Objavljen popis tvrtki koje su radile na obnovi nakon rata, među njima i tvrtke iz Varaždinske županije Foto: Viktor Hranić

Objavljen popis tvrtki koje su radile na obnovi nakon rata, među njima i tvrtke iz Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 14.1.2021. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Premijer Andrej Plenković na današnjoj sjednici Vlade rekao je kako je državnom tajniku u Središnjem državnom uredu za obnovu dao nalog da se objavi popis tvrtki koje su sudjelovale u poslijeratnoj obnovi na području Sisačko-moslavačke županije.

Nedugo potom na stranici Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavljen je popis projektanata i nadzora, izvođača radova, te područnih nadzora i revidenta u poslijeratnoj obnovi.

1. popis projektanata i nadzora

PopisProjektanataINadzora_S... by Varazdinske vijesti

2. popis izvođača radova

PopisIzvodjacaRadova_SISMOS by Varazdinske vijesti

3. popis područnih nadzora i revidenta

PodrucniRevidenti_SISMOS by Varazdinske vijesti

- S obzirom na opravdani interes javnosti i niz medijskih upita u kojima su zatražene informacije o popisima projektanata i nadzora, izvođača radova, područnih nadzora i revidenta, statističkih prikaza informacija o obnovi s iskazanim vrijednostima utrošenih sredstava državnog proračuna, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavljuje informacije koje ne ometaju istražne radnje nadležnih tijela koje su u tijeku.
Riječ je o objavi sudionika u procesu obnove na području Sisačko moslavačke županije - navodi se u objavi.

Osim navedenih popisa, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavio je i statistiku obnove s iskazanim kategorijama obnove i financijskim vrijednostima utrošenih sredstava.

- U programu obnove ratom porušenih stambenih objekata od početka obnove do danas sudjelovalo je više državnih tijela koje su provodile obnovu i stvarale elektronsku evidenciju podataka o obnovi. Iz tog razloga, budući da su navedeni popisi sadržani u navedenoj elektronskoj evidenciji, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje ograđuje se od mogućih pogrešnih unosa imena tvrtki projektanata, izvođača radova ili nadzora - napomenuli su iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Označeno u