OB Varaždin: Predstavili projekt LED rasvjete i audio-vizualno opremanje prostora u Klenovniku Foto: OB Varaždin

OB Varaždin: Predstavili projekt LED rasvjete i audio-vizualno opremanje prostora u Klenovniku

Varaždinske vijesti | 17.2.2020. u 11:16h | Objavljeno u Aktualno

U Velikoj dvorani dvorca Drašković u Klenovniku u nedjelju, 16. veljače 2020. godine, predstavljen je projekt Opće bolnice Varaždin  „Zamjena klasičnih rasvjetnih tijela s novom LED rasvjetom i opremanje audio-vizualnom opremom u Velikoj dvorani dvorca Drašković u Klenovniku“.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, naglasio je da se radi o još jednom projektu koji je proveden, a financira se nacionalnim bespovratnim sredstvima.

- Ovdje govorimo o programu ulaganju u zajednicu koji se financira od strane Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. Krajem godine uvidjeli smo mogućnost da i Opća bolnica Varaždin aplicira za određena sredstva. Zbog kratkoće provedbe projekta i zbog vremenskih ograničenja po pitanju javne nabave, pokrenuli smo projekt revitalizacije velike dvorane u dvorcu Drašković na lokaciji Klenovnik u manjoj vrijednosti i odlučili nabaviti novu LED rasvjetu i novu audio-vizualnu opremu - pojasnio je ravnatelj Kudelić.

Vrijednost projekta je 148.000 kuna, od čega je 100.000 kuna bespovratnih sredstava, a razlika je financirana donacijama pravnih osoba.

- Sam projekt obuhvaća program ulaganja u zajednicu te smo u tom duhu danas održali i kratko predavanje o nacionalnom programu borbe protiv karcinoma, o programu probira karcinom pluća, predstavnicima zajednice u Klenovniku – dodao je Kudelić.

Uz ovaj projekt, u Općoj bolnici Varaždin u tijeku je i energetska obnova šest objekata, tri na lokaciji u Varaždinu i tri na lokaciji u Klenovniku.

- Naravno da će to značiti puno jer energetska obnova ne znači samo zamjenu stolarije i fasade, nego korištenje obnovljivih izvora energije, nove sustave grijanja, u slučaju Klenovnika novi poseban sustav ventilacije koji je vrlo važan za liječenje plućnih bolesnika na ovoj lokaciji. To znači, nove, puno kvalitetnije uvjete prvenstveno za bolesnike, ali i naše djelatnike koji u tim zgradama rade. Naravno da ostaje još jedan veliki objekt u Klenovniku, a to je sam dvorac. Budući da dosad nije bilo financirana obnova spomenika kulture, taj dvorac nismo mogli obnavljati, ali imamo najave da će u budućnosti biti moguće i to - kazao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

I predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin, Zlatko Koračević, istaknuo je važnost projekta u tijeku, posebno u Klenovniku.

- Bolnica Klenovnik, Služba za plućne bolesti i TBC, dio je jednog velikog sustava Opće bolnice Varaždin i izuzetno je važna s obzirom na bolesti koje rješava, ne samo na nacionalnoj razini nego i izvan države. Poznato je da tu dolaze pacijenti iz drugih država. Ovo je početak nečega što je ovaj dvorac, najveći u Hrvatskoj, zavrijedio. Radovi koje smo započeli na nekim objektima ove bolnice u sklopu cjelokupnog investiranja u Općoj bolnici Varaždin su izuzetno važni jer se radi o objektima koji nisu dirnuti 50 pa čak i 70 godina. Vrijeme koje je pred nama i okruženje u kojem živimo jednostavno zahtjeva od nas punu odgovornost da i u ovoj bolnici stvorimo uvjete, nisu to samo fasade i prozori, tu su i ljudi, tu je i oprema i sve ostalo. Da smo na dobrom tragu govori i činjenica da imamo izuzetno dobru suradnju s Medicinskim fakultetom u Zagrebu - zaključio je Koračević.

klenovnik_4.JPG

klenovnik_3.JPG