Novi poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća u proljeće iduće godine Foto: Ilustracija/Krešimir Đurić

Novi poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća u proljeće iduće godine

IHR/Varaždinske vijesti | 7.10.2020. u 18:12h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Iza nas je veliki javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća na koji se javilo jako puno građana i podneseno je ukupno 7.386 zahtjeva. Mi nemamo sredstva da sve to isfinanciramo. Međutim, taj javni poziv je bio jako dobro prihvaćen od strane građana zbog čega smo odlučili da već sljedeće godine krajem prvog kvartala, odnosno početka drugog kvartala idemo ponovno u takav javni poziv i pokušamo što više zadovoljiti interese građana. Ne smije se više dogoditi kao sada da se od 2015. godine čekalo na ovakav javni poziv - poručila je zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Alenka Košiša Čičin-Šain jučer u Varaždinu na završnoj konferenciji projekta energetske obnove zgrade Vodotornja.

Istaknula je kako je u cijeloj županiji preko 240 milijuna kuna takvih investicija u kojima Fond sudjeluje sa 140 milijuna kuna, a pozvala je građane da se jave i na druge objavljene javne pozive, među kojima je i onaj za obnovljive izvore energije na obiteljskim kućama, javnim zgradama, OPG-ovima i u području turizma.

- Tko želi postaviti fotonapone na svoje krovove, a posjeduje već određeni certifikat, dobro je došao - ustvrdila je Košiša Čičin-Šain i dodala kako su u pripremi i novi javni pozivi u području turizma, prometa i pametnim mrežama, tzv. smart city.