Novi EU fondovi za financiranje projekata u kulturi i kreativnoj industriji - Lepoglava se priprema

vv / grad lepoglava | 19.6.2019. u 10:21h | Objavljeno u Aktualno

Nastavljajući aktivnosti na inicijativi formaliziranja mreže „Kreativni gradovi Hrvatske“, zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave kao predstavnik grada čipke i čipkarstva sudjelovao je na petom sastanku mreže koji je održan u Đakovu u sklopu Strossmayerovih dana.

Predstavnici 20-ak gradova iz cijele Hrvatske, koji u kreativnim industrijama vide mogući razvoj poduzetništva u kulturi, ovog su puta na sastanku tražili najbolje alate učinkovitijeg organiziranja i financiranja mreže za nove velike izazove koji su pred njima s obzirom na činjenicu otvaranja nekoliko novih europskih fondova za financiranje projekata u kulturi, a u kojima će i Lepoglava aktivno participirati kroz promociju svoje bogate kulturne baštine.

- Poznata je činjenica da se upravo u kreativnim industrijama proizvodi i stvara sve više BDP-a, a primjer su mnogi europski gradovi koji su u jednom trenutku ostali bez klasične industrije, ali su se upravo inzistiranjem na razvoju kreativnih industrija uspjeli ponovo vratiti na gospodarsku scenu i omogućiti svojim građanima da žive kvalitetnije i ispunjenije živote. To nam je svima dodatni cilj – kazao je zamjenik gradonačelnika Kovač.

'Kreativni gradovi Hrvatske' inovativna su mreža koja okuplja predstavnike lokalnih samouprava i zajednica i stručnjake iz kreativnih i kulturnih industrija kako bi zajedno osmislili modele upravljanja kulturnim i kreativnim resursima gradova radi pokretanja lokalnih ekonomija i stvaranja novih prilika za ulaganja.

Označeno u