Nova kršenja epidemioloških mjera: Dvije osobe ulovljene u kršenju

VV | 24.12.2020. u 10:45h | Objavljeno u Aktualno

Jučer, 23. prosinca, na području Policijske uprave varaždinske, zatečene su dvije osobe u kršenju mjera samoizolacije. Tako je 34-godišnjak prekršio mjeru samoizolacije izrečenu od strane MUP-a RH prilikom povratka iz inozemstva i prelaska državne granice, radi produženja registracije vozila. Isto tako, 20-godišnjak je zatečen kako za vrijeme izrečene mjere samoizolacije hoda ulicom. Navedenima su izdani prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Skrećemo pozornost građanima na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice.Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužne su se ponašati sukladno uputama koje su dobile.

Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije mogu se prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave. Također napominjemo da su sve osobe kojima je izrečena samoizolacija ili liječenje u kući, evidentirane te su kao takve vidljive prilikom traženja bilo koje usluge u državnim ili javnim ustanovama.