Neven Bosilj za N1: Radnici Varteksa se moraju izboriti za svoja prava

N1 | 8.5.2024. u 10:24h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Varaždina, Neven Bosilj komentirao je za N1 nekoliko aktualnih tema poput štrajka radnika Varteksa kao i poraz SDP-ove koalicije Rijeke pravde na nedavnim parlamentarnim izborima.

- Sve je ostalo isto, rasprodavala se imovina, gomilali su se dugovi. Varteks je, kad se ugasio TiVar postao običan konfekcionar. Ta agonija traje već neko vrijeme. Moj mandat traje tri godine, ovo je treća uprava s kojom sam se susreo. Radnici moraju izboriti svoja prava, oni su prvi u redu potraživanja. Svi ostali, i banke i založni vjerovnici moraju znati, ako se ne dogovore… Nitko ne želi preuzeti i platiti taj dug u cijelosti - rekao je Bosilj za N1 i smatra da Varteks treba dokapitalizirati kako bi nastavio raditi.

- Ne bih se pridružio ekipi koja cipelari Grbina, zna se kakve su procedure u SDP-u. Nije odgovornost samo Grbina, nego cijelog Predsjedništva koje je gotovo jednoglasno podržavalo sve odluke. Varaždinci su pokazali da vjeruju SDP-u. Sve sam ih pozivao da glasuju za Lovru Lukavečkog, dobio je 4.700 glasova što je au pair županu Komadini, npr. Želim nove, mlade ljude. Treba ozbiljno provjetravanje Iblera. Vjerujem da će se to i dogoditi. Proći će izbori za EP - istaknuo je Bosilj za N1 komentirajući rezultate parlamentarnih izbora.