Na Aktualcu zaiskrilo između Martinčević i Habijana, ona napustila sjednicu Gradskog vijeća

V.M./Varaždinske vijesti | 26.11.2018. u 10:39h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska gradska vijećnica Natalija Martinčević naprasno je napustila sjednicu Gradskog vijeća koja je u tijeku zbog neslaganja s predsjednikom Gradskog vijeća Damira Habijana oko vođenja same sjednice. 

Već prilikom postavljanja pitanja, Martinčević je izrazila negodovanje jer ju je Habijan prekinuo. Navela je kako ova gradska vlast uči od tandema Kišić - Štromar. 

- Kada već želite učiti, smatrate li da je dobro učiti od tandema Kišića i Štromara za koje je vaš koalicijski partner HDZ rekao da u 8 godina nisu napravli ni šupu? Mi smo kao Županija na raspolaganju - navela je vijećnica no tada ju je predsjednik vijeća Damir Habijan prekinuo i opomenuo da se drži gradskih tema, a ne županijskih.

- Niste u Skupštini nego na Gradskom vijeću, postavite pitanje. Ne može savjet nego pitanje - rekao je Habijan.

- Zašto vi mene prekidate... Reću ću vam da svaki puta kad ja nešto velim iz županije, vi dobijete osip. Ali to tako ne može - bila je ustrajna Martinčević.

- Ne možete polemizirati sa mnom, izreći ću vam opomenu - uzvratio je Habijan

Nakon što je gradonačelnik Čehok odgovorio na postavljena pitanja, vijećnica Martinčević je tražila povredu poslovnika. 

- Vijećnica sam već u četiri mandata, ali način na koji vi vodite sjednice nije dobar. Vi mene stalno prekidate. Takvo vođenje sjednice dosad nisam doživjela. Na vaše vođenje ću podnijeti pritužbu i zbog ovakvog vašeg ponašanja ću napustiti sjednicu - odgovorila je Martinčević i napustila Gradsku vijećnicu.