MUKE S CIJEPLJENJEM Zbog malih količina idućih tjedana cijepljenje samo onih koji su primili prvu dozu Foto: Ilustracija/Arhiva VV

MUKE S CIJEPLJENJEM Zbog malih količina idućih tjedana cijepljenje samo onih koji su primili prvu dozu

VV | 28.1.2021. u 14:50h | Objavljeno u Aktualno

Do 26. siječnja na području Varaždinske županije cijepljeno je 3300 osoba, od kojih je 650 osoba dobilo već drugu dozu, što je 20 posto ukupnog broja dosad cijepljenih osoba na području Varaždinske županije.

- Znate i sami, na nacionalnoj razini, a slijedom toga i na lokalnoj razini, imamo probleme s dostavom cjepiva. Nije Varaždinska županija izuzetak. Cjepivo Moderne uopće ne dolazi, ne očekuje se niti imamo najave. Što se tiče Pfizerovog cjepiva, doza za četvrti tjedan je smanjena, dakle umjesto 900 doza, dobili smo svega 470 i u sljedećim tjednima se očekuje na tjednoj razini 720 doza cjepiva. To znači da, ako u obzir uzmemo da još 2700 osoba trebamo procijepiti s drugom dozom cjepiva i sljedeća tri tjedna procijepljivati osobe koje su dobile prvu dozu cjepiva, nećemo širiti obuhvat cjepljenja u naredna tri tjedna - rekao je zamjenik varaždinskog župana i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin.

Što se tiče AstraZenece, Vugrin je rekao kako je za područje Hrvatske naručeno 2,7 milijuna doza, a 106.000 doza namijenjeno je za područje Varaždinske županije.

- Kojim ritmom i koje količine bi trebali dobivati, još se ne zna. Svaki broj doza u adekvatnom vremenu spremni smo iskoristiti i logistički neće biti problema da bi se građani cijepili kako cjepivo bude stizalo - rekao je Vugrin.

 

Označeno u