Mnogi su donirali varaždinskoj bolnici, a za Božić djelatnici bolnice daruju najpotrebitije

VV | 24.12.2020. u 18:31h | Objavljeno u Aktualno

Djelatnici Opće bolnice Varaždin pokrenuli su humanitarnu akciju, potaknuti činjenicom da društvo vodi brigu o njima te da je Vlada Republike Hrvatske isplatila dodatak od 10 posto na osnovicu plaće za djelatnike koji rade s COVID-19 bolesnicima.

Upravo su ti djelatnici potaknuli akciju, osjećajući potrebu i obvezu, ponašajući se društveno odgovorno, da se to na neki način vrati zajednici. Akcija je pokrenuta unutar bolnice i svatko se mogao priključiti. Sakupljena je određena količina sredstava od koji je kupljeno 8 poklon paketa kojima su na Badnjak darivana djeca iz socijalno ugroženih obitelji.

- Mi koji svaki dan radimo s COVID pacijentima dobili smo 10 posto dodatka na osnovicu plaće od Vlade RH. Na prijedlog djelatnika Infektologije, onih koji su na prvoj liniji obrane od COVIDA-19, htjeli smo pokazati svoje veliko srce, da ono što smo dobili možemo dati drugima. Ovo je inicijativa da se nekoga malo razveseli, odnosno da nekome uljepšamo Božić. Ako mi već nemamo osjećaj za blagdane jer moramo raditi, da barem netko tko dobije paket vidi da je to od nas, da je to od srca - poručila je Željka Grđan, pročelnica Službe za interne bolesti Opće bolnice Varaždin.

- Pozdravljam ovaj humani čin naših djelatnika koji su prepoznali važnost blagdana Božića i koji i u ovim teškim vremenima, kad su pod izuzetno velikim opterećenjem i stresom, poželjeli učiniti taj blagdan ljepšim i toplijim i onima najpotrebitijima - naglasio je ravnatelj bolnice Nenad Kudelić.

Nakon niza donacija, kojima je zajednica pomagala Opću bolnicu Varaždin u vrijeme borbe protiv COVID-19, djelatnici bolnice i ovom akciju željeli su još jedno zahvaliti zajednici.

donacija_bolnice_3.JPG

Označeno u