Miškinina otvorena za promet; rasterećuje se križanje Merlićeve i Međimurske ulice

| 7.3.2019. u 13:10h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Danas je obilježen završetak radova na uređenju dijela Ulice Mihovila Pavleka Miškine koja je sada otvorena za promet. Time će biti rasterećeno raskrižje Merlićeve i Međimurske ulice jer oni koji dolaze iz smjera grada i idu prema jugu više neće morati ići na semafor nego će prije "male pošte" moći skrenuti desno kroz Miškininu ulicu i dalje Merlićevom prema Željezničkom kolodvoru. Građani su time za promet dobili novih 150 metara ulice.

 

_DSC8540.jpg

 

- Ta je ulica davno bila predviđena za promet te je i prometna policija svojedobno tražila da se tu napravi jednosmjerna prometnica s izlazom na Merlićevu. Sad smo to odlučili napraviti te će se i građanima olakšati promet kroz grad te će se rasteretiti prometni čep na raskrižju Merlićeve i Međimurske ulice. Ovdje je sad paralelno išla rekonstrukcija plinske mreže i djelomično javne rasvjete, te su iscrtana nova parkirališna mjesta - rekao je gradonačelnik Čehok.

Vrijednost radova iznosila je 400 tisuća kuna, a radove je izvelo poduzeće Colas Hrvatska.

Gradonačelnik je najavio da će se za desetak dana konačno predstaviti idejno rješenje za Kućansku rampu.

- Nakon 50 godina konačno imamo idejno rješenje, tražili smo potrebne suglasnosti i to će dugoročno biti najbolje rješenje - kaže Čehok.