Ministar Marić: Najvažnije je sačuvati zdravlje i radna mjesta

VV/HRT | 29.1.2021. u 18:13h | Objavljeno u Aktualno

- Javne financije, porezni sustav i cijelo gospodarstvo zbog pandemije su pod velikim pritiskom, no najvažnije je sačuvati zdravlje i radna mjesta, rekao je ministar financija Zdravko Marić na 4. Poreznoj konferenciji na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Zbog apela gospodarstvenika razmatra se, kaže, izmjena pravila za isplatu fiksnih troškova jer je sporna odredba prema kojoj poduzetnici moraju podmiriti troškove pa tek onda podnijeti zahtjev za njihovu nadoknadu.

- Mi možemo tu uputu donijeti do kraja ovog vikenda, kada završava siječanj. Po svemu sudeći, bit će mala potreba da napravimo neke korekcije za siječanj, tako da je tu i moja poruka, ne kasnimo ni s čim. Dakle, za prosinac idemo po pravilima koja vrijede, ne možemo retroaktivno mijenjati pravila. Za siječanj namjerno nismo stavljali novu uplatu, iako smo jasno naznačili kada su produljene mjere stožera i Vlade o objektima koji su zatvoreni u siječnju, da će se naravno pokrivanje fiksnih troškova odnositi i dalje, rekao je Marić.

Označeno u