Muzej Međimurja Čakovec Foto: Međimurska županija

Međimurje 11 dana bez novozaraženih, ozdravila još jedna osoba

Varaždinske vijesti | 25.4.2020. u 15:09h | Objavljeno u Aktualno

U Međimurskoj županiji je jedanaesti dan bez novooboljelih osoba koronavirusom, a još je jedna osoba ozdravila.

Od početka pandemije COVID 19 virusom i peta osoba je ozdravila te su, u ovom trenutku, u Međimurju svega 3 oboljele osobe koje su dobrog općeg stanja. U protekla 24 sata u Međimurju su testirane 34 osobe i svi su nalazi negativni. Ukupno je do sada testirano 360 osoba.

Iz Međimurske županije podsjećaju da je Vlada Republike Hrvatske donijela određene zaključke te slijedi popuštanje mjera. Prva faza započinje 27. travnja, temeljeg čega svoja vrata otvaraju knjižnice, muzeji i knjižare. Tako i Muzej Međimurja Čakovec otvara svoja vrata, no bez izložbi i manifestacija koje se odgađaju do vremena kada će biti dozvoljeno okupljanje većeg broja ljudi.

- Osim novog režima rada trgovina i otvaranja određenih uslužnih djelatnosti, regulirat će se i javni gradski i prigradski prijevoz o čemu se detaljnije upute očekuju u ponedjeljak na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite - ističu iz Međimurske županije.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je četiri Odluke radi izvršenja mjera koje su planirane za prvu fazu, a koje će se primjenjivati od 27. travnja:
• Odluka o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19
• Odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19
• Odluka o odvijanju i načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID – 19
• Odluka o dopunama Odluke o posebnom načinu rada tržnice za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Također donesene su i Upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Službeni kontakt epidemiologa u Međimurskoj županiji je 098 – 558 – 811.