KORONAVIRUS U Međimurskoj županiji 23 novozaraženih, bez preminulih Foto: Ilustracija/Arhiva VV

KORONAVIRUS U Međimurskoj županiji 23 novozaraženih, bez preminulih

VV | 15.1.2021. u 16:13h | Objavljeno u Aktualno

 - Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 128 osoba od čega su evidentirana 23 pozitivna slučaja na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavile su se 42 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 376, a u protekla 24 sata nije zabilježen nijedan smrtni slučaj. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 35.475 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije - izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Testiranjima antigenskim brzim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima evidentirano je pet pozitivnih slučajeva. Na temelju kliničke slike (bez testiranja) evidentirane su četiri pozitivne osobe, dok je iz drugih županija prijavljena jedna pozitivna osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

- U Županijskog bolnici Čakovec trenutno se nalazi 80 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, pri čemu je njih devet hospitalizirano unutar 24 sata, a isto toliko osoba je otpušteno s bolničkog liječenja. Na invazivnoj respiraciji nalazi se jedan pacijent - izvijestili su iz međimurskog Stožera civilne zaštite.

Od 25. veljače prošle godine, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno bilježimo 10.875 osoba pozitivnih na COVID-19, a ukupno se oporavilo 10.292 osoba.
- Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - izvijestili su.