Konačno otvoren Cikloturistički objekat kod groblja, ali još čeka svoje prve korisnike

MGA/Varaždinske vijesti | 12.8.2019. u 11:55h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Bez velike medijske pompe, gotovo potiho, konačno je otvorena famozna Cikloturistička točka za bicikliste na parkiralištu pored varaždinskog Gradskog groblja, kako doznajemo iz Turističke zajednice Grada Varaždina. Objekat je otvoren već nekih mjesec dana, ali čini se da još uvijek čeka svoje prve korisnike. 

Radno vrijeme objekta je od 7 do 21 sati, a usluge se plaćaju u obližnjem kafiću "Aleja" (popularna Tri mrtvaca), kojim upravlja gradska tvrtka Parkovi.

Zasad informaciju o radu objekta potencijalni korisnici mogu dobiti u TZ-u Grada, ali putnik-namjernik dolaskom do samog objekta ne može znati gdje i kako može doći do ključa, jer na samome objektu o tome nema nikakve obavijesti, kao što se u to uvjerio fotoreporter Varaždinskih vijesti. 

_ESC0173.jpg

Cijena spremišta za bicikle do šest sati korištenja iznosi 15 kuna, a cijeli dan se plaća 37 kuna. Korištenje sanitarnog čvora plaća se 15 kuna, a korištenje tuša i perilice za rublje 37 kuna, dok kompletna usluga spremišta, WC-a, tuša i perilice iznosi 50 kuna.

Izgradnja objekta planirana je još za vrijeme bivšeg gradonačelnika Habuša te je projekt naslijedila i dovršila nova vladajuća garnitura na čelu s gradonačelnikom Ivanom Čehokom. 

Njegova je izgradnja koštala gotovo 900.000 kuna, a oko polovicu iznosa Grad je dobio od Ministarstva turizma obvezujući se da će preuzeti upravljanje i održavanje objekta.

Iako su mnogi u Gradskom vijeću kasnije prigovarali zbog izgleda i lokacije objekta (neposredno u blizini Gradskog groblja - spomenika kulture), Grad je bio dužan staviti objekat u funkciju, pa su tu ulogu preuzeli Parkovi, s obzirom da je objekat u njihovoj blizini.

_ESC0170.jpg

_ESC0152.jpg